Jobb a tüdőrák?

2012. március 09. 15:27

Az egészségügyi kormányzat e-cigit tiltó döntése csak a dohánymultiknak jó.

2012. március 09. 15:27
Stumpf András
Heti Válasz

Úgy látszik, mégsem szoktak át olyan sokan. Esetleg tart még az otthoni patronkészlet. Fene tudja, mi lehet, mindenesetre a hétfő esti hír, hogy betiltották az e-cigarettát, úgy oszlott el, vált semmivé, mint propilén glikollal dúsított vízpára a kávézó légterében. (...)

Nyilván, az egészséges az, ha valaki friss levegőt szív a tüdejébe. Ehhez képest minden más egészségtelen. Ha egy nemdohányzónak e-cigit adunk, csodák csodája ki fogjuk tudni mutatni, hogy irritálja a nyálkahártyáját, rosszul lesz a nikotintól, stb. 

Csakhogy kik is szívnak e-cigit? Nem a nemdohányzók, hanem azok, akik korábban valódit szívtak.

Azok az ezrek-tízezrek tehát, akik a dohányszigor következtében, vagy már korábban átálltak elektromosra, most, amikor utóbbit betiltották, nem a rettentő friss levegőt fogják választani - hanem visszaszoknak a valódi, tüdőrákot okozó változatra. 

Azaz: nem volt ugyan probléma, de az egészségügyi kormányzat azért megoldotta. 

Problémája legfeljebb a dohánycégeknek lehetett az e-cigivel - érdekes módon nem kapcsoltak időben, az elektromos piacot elfelejtették lefedni, így azt kis- és középvállalkozások forgalmazták, nem ők.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feyszáll
2012. március 09. 23:45
A tüdőrák az agybeteg autózás miatt van első helyyen a világranglistán.
James
2012. március 09. 23:09
Minden káros, amiből az állam nem húz elég sápot. Egyébként meg drága jó nagyanyám éveken keresztül szívta a cigit. Kb. nyolc éve abbahagyta, most 87 éves, nincsen semmi szervi baja, tudatánál van, kicsit rosszul lát, olvasni már nem tud, a tv-t is csak hallgatja. Egy kicsi baja van csak, mivel kizárólag csak az ágyban él, - a kora miatt már nem tud felkelni - hogy rendszeresen maga alá sz@rik. Szép kora van, de én inkább a tüdőrákot választom, mint azt a kiszolgáltatottságot, amit ő nap, mint nap átél, és hangsúlyozom, hogy jelen pillanatban is egészséges.
egysegelem
2012. március 09. 21:34
Mi az az e-cigi? :)) En ezt a szot most hallom eletemben eloszor.
huttinger
2012. március 09. 21:18
Nem akartam igazából hozzászólni, mert anti nikotinista vagyok. Soha életemben még egy slukkot sem szívtam a füstszűrős oldaláról a ciginek. Passzívan igen. Az állam egy tetű a dohányosokkal szemben. Kihasználja a függőségüket és nem tesz értük semmit! A következőt kellene csinálni. A dohánytermékek adójának nagy részét egy külön alapba kellene tenni, ami csak és kizárólag a dohányzás okozta egészségkárosodás gyógyítására, és a megelőző propagandára fordítható csak. Magyarán minden dohányos fizesse meg a saját jövőbeli gyógykezelését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!