Brüsszel öngólja

2024. április 25. 00:04

Helyszíncserék, rendőri blokád és antifa tüntetők – ilyen közjátékok övezték a brüsszeli National Conservatism Conference-t. A baloldali városvezetők mindent bevetettek, hogy megakadályozzák a neves konzervatív politikusokat és gondolkodókat felvonultató eseményt, azonban elbukott a kísérletük.

2024. április 25. 00:04
null
Hajdú Tímea

Nyitókép: MTI / AP / SYLVAIN PLAZY 

A 2024-es National Conservatism Conference szervezői valószínűleg álmukban sem gondolták volna, hogy rendezvényük a nyugati sajtó vezető lapjainak címoldalára fog kerülni. A The Economisttól a The Telegraphon át a New Statesmanig napokon keresztül a konferenciáról cikkeztek az angol nyelvű lapok, miután a brüsszeli városvezetés mindent megtett, hogy megakadályozza, majd leállítsa az eseményt. A NatCon fő szervezője az Edmund Burke Foundation volt, és az esemény társszervezői között szerepelt a Mathias Corvinus Collegium is.

Alig néhány nappal a kezdés előtt a brüsszeli sajtó arról cikkezett, hogy egyre erősebb a nyomás a Concert Noble rendezvényközpont tulajdonosain, hogy ne adjanak otthont a NatConnak. A The Brussels Times szélsőjobboldalinak minősítette a konferenciát, és azt állította, hogy uszító beszédek fognak elhangozni. Az angol nyelvű belga lapnál kiemelték: két hónappal az európai parlamenti választás előtt sokaknak nem tetszik, hogy ilyen eseményt akarnak tartani az Európai Unió szívében. A helyszín tulajdonosaira nyomást helyezett Philippe Close, Brüsszel szocialista polgármestere is. A NatCon szervezői találtak egy másik helyszínt a Brüsszellel szomszédos Etterbeekben, de az antifa mozgalom felhívására az ottani liberális polgármester nyomást gyakorolt a Sofitel hotelre, hogy mondja le a programot. Frank Füredi, az MCC Brussels ügyvezetője a Mandinernek arról számolt be, hogy már aláírták a szerződést, ám a rendezvény előtti nap közölték velük: a polgármester nem szeretné, ha az ő településén tartanák meg a konferenciát. Vincent De Wolf még büszkélkedett is azzal, hogy sikerült megakadályoznia az eseményt. Végül egy nappal a rendezvény kezdete előtt sikerült találni egy harmadik helyszínt, a Claridge központot.

Az antifa helyszínre érkező tagjai nem mentek a rendőri sorfal közelébe. 
Fotó: AFP / SIMON WOHLFAHR
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­g­ö­­­s­ ­l­á­n­­y­­­o­k­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­­a­­­k­ ­­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
alexandrosz-2
2024. április 25. 11:14
Szabadon tehetik a zsidó kommunista patkányok ezt a magukat konzervatívnak, nemzetinek hazudó pro-cioniasta pártokkal. Következmények nélkül. Egy banda, csak cicaharcot vívnak, mert minden lényeges kérdésben a zsidó gazdáik parancsai szerint, együtt szavaznak.
Gullwing
2024. április 25. 07:17
A mai ballibcsik ugyanazt csinálják mint a komcsik, meg a nácik anno... Csak még nem rakták a nekik nem tetszőket vagonokba, és nem szerveznek nekik "táborozást" .....
Moslékzabáló
2024. április 25. 04:58
A VAR nem adta meg az öngólt: a komcsikat és libernyákokat nagy ívben nem érdekli ha az övéik békés járókelőket vernek agyba-főbe vagy erőszakkal elfojtják (komcsik kedvéért elfolytják) a nekik nem tetsző hangokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!