Az e-cigik ellen kampányolnak brit tudósok, de véletlenül sem az egészségkárosító hatásuk miatt

2024. április 25. 23:02

Túl sok bennük az értékes fém!

2024. április 25. 23:02

Nyitókép: Pixabay

Brit tudósok összehangolt globális erőfeszítéseket sürgetnek az eldobható elektronikus cigaretták terjedésének megfékezésére, amelyek hozzájárulnak a nemzetközi hulladékfelhalmozódáshoz és a környezetkárosodáshoz – olvasható az Eurekalert cikkében. Az Egyesült Királyság kutatói rávilágítottak arra, hogy az eldobható cigaretták eladásai 2022 és 2023 között megnégyszereződtek az Egyesült Királyságban, és a fogyasztók jelenleg hetente mintegy 5 millió készüléket dobnak el. A tudósok szerint a fő probléma az, hogy az eldobható cigaretták és más eldobható technológiák, például a mini ventilátorok és az egyszer használatos fejhallgatók 

gyakran értékes nyersanyagokat, például lítiumot és más ritkaföldfémeket tartalmaznak.

Ezeket az elemeket egyre inkább kritikus fontosságúnak tekintik a zöld iparágak, például az elektromos járművek számára, de a meglévő eszközökben való használatuk jelentősen csökkentette globális elérhetőségüket. És bár a technológiát újrahasznosíthatóként forgalmazzák, egyértelmű újrahasznosítási utasítások nélkül értékesítik, így csak minimálisan ösztönzik a fogyasztókat az értékes anyagok visszaszolgáltatására, miután befejezték a használatukat.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­­­g­­ö­­­s­­ ­­­l­á­­n­­y­­o­­k­­­ ­­v­á­­­r­­n­­­a­k­­­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Muki46
2024. április 26. 19:05
Erre már rég van megoldás: kötelező zálog és visszaváltás. Pont, mint a palackoknál.
blackorion93
2024. április 26. 09:00 Szerkesztve
lassan 10 éve e-cigizek... az elején 200-300Ft volt egy 10ml-s folyadék... aztán erre is rábaszták a zárjegyet és lett 1100-1500Ft. A vízipipa dohánynál ugyanezt eljátszották. A cigi folyadékot szlovákiából rendelem , kb 70% olcsóbb, mint itt .. A vizipipa dohány meg németből szerzem be, kb fele annyiért... Szívesen pörgetném a Magyar gazdaságot ezekkel is, ha nem akarnák kilopni a szemem ezek a férgek. Eldobahtó e-cigiket ki kell tiltani, kb7-8 éve 6db 18650-es akkumulátort használok erre a célra, még mindig kibírnak 1 napot 1 töltéssel. Ennyi erővel eldobható telefonokat is gyárthatnánk.
Zsolakomarom
2024. április 26. 08:34
Az egeszsegkarosito hatasuk (ennek a liquidesnek a kepen) a toredeke a hagyomanyos cigienek Szerencsere mo-n ezt sem lehet csak ugy megvenni, mint a normalis epeszu orszagokban...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!