100 év történelme 10 percben

2012. február 07. 09:03

A Donolinio Studio videója 10 percben foglalja össze az 1911 és 2011 közötti száz év legfontosabb eseményeit.

2012. február 07. 09:03

Korabeli sajtófotókat és híradások anyagát felhasználva sűrítette egy tíz perces videóba az elmúlt száz év történelmét a Donolinio Studio, Roald Amundsen 1911-es déli-sarki expedíciójától a tavalyi Japán cunamiig.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2012. február 07. 12:18
Én mondjuk csak beletettem volna: - a számítógép feltalálását - az internet megjelenését - az Európai Unió létrejöttét (apróság...) - a Dél-Afrikai apartheid állam bukását (csak hogy legyen már benne valami afrikai téma is) - a globális felmelegedést, s hogy el kezdtek ezzel foglalkozni - s hogy immár 7 milliárdnyian élünk a bolygón. Persze minden válogatás szubjektív, de ezek is döntő jelentőségű események voltak napjaink világtörténelme szempontjából - talán valamivel fontosabbak, mint hogy Monica leszopta-e Billt vagy sem.
di maggio
2012. február 07. 10:00
mint minden ilyen összeállítás, ez sem törekedhet a teljességre, és önkényes elemeket is tartalmaz,de érdekes volt.
Finale*
2012. február 07. 09:49
Ezt a csalodast, az '56 -os forradalom kimaradt !
nyugalmazott tanár
2012. február 07. 09:31
A "történelem" a hatalom illetve politika szolgálóleánya. Szinte nem múlik el nap, hogy ki ne derülne valamely megkérdőjelezhetetlen történelmi axióma hamis eredete és hátsó szándéka. Minden történelmi esemény legkevesebb két "olvasatban" zajlik. Azután már csak nézőpont kérdése, hogy tatárdúlás vagy tatár kalandozás volt-e, szovjet megszállás vagy felszabadítás, militáns ultraliberális diktatúra, vagy szabadelvű emberszeretet. Különösen a diktatúrák használták fel a "történelmet", és használják ma is saját céljaikra. El kellene előbb dönteni a nézőpontot, sőt, egyezségre kellene jutni. Ha egyáltalán lehetséges. Pl. igazságtétel, vagy revízió? Amíg ezek a kérdések nem tisztázódnak, addig a leíró történelem a legtöbb, ami elfogadható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!