Hogyan változtassunk életünkön 5 nap alatt?

2017. március 06. 21:49

Alig találunk a földön olyan embert, aki tökéletesen elégedett lenne önmagával. Legtöbbünk szívében éppen ezért titkon ott él a vágy, hogy változtassunk a személyiségünkön és az életünkön. A kezdeti nagy fellángolások után az esetek túlnyomó többségében mégsem vagyunk képesek döntő változásokat elérni, lelkesedésünk már csírájában elhal.

2017. március 06. 21:49
Győri Anna
Family

Alig találunk a földön olyan embert, aki tökéletesen elégedett lenne önmagával. Legtöbbünk szívében éppen ezért titkon ott él a vágy, hogy változtassunk a személyiségünkön és az életünkön. A kezdeti nagy fellángolások után az esetek túlnyomó többségében mégsem vagyunk képesek döntő változásokat elérni, lelkesedésünk már csírájában elhal. Kevin Leman legújabb könyvében, a Péntekre új énben viszont egy olyan akciótervet vázol fel, amely abban segíthet minket, hogy jelenlegi elhatározásunk ne maradjon terméketlen.

(...)

Az »új én« ötnapos akcióterve

Lássuk tehát napokra lebontva, mit kínál ez a különleges program!

1. nap: Hétfőn önmagunk vizsgálatát állítjuk a középpontba, igyekszünk felismerni a személyiségtípusunkat és a főbb jellemzőit. Vajon a cuki yorki (szangvinikus), a hatalmas dán dog (kolerikus), a kifinomult uszkár (melankolikus), avagy a hűséges ír szetter (flegmatikus) típusjegyeit viseljük magunkon?

2. nap: Kedden kicsit tágítjuk a horizontot, és a családban betöltött helyünket, szerepünket vesszük górcső alá, hiszen a személyiségtípusok leírják, hogy kik is vagyunk ma, a születési sorrend pedig segít megfejteni, hogyan váltunk ilyenné. Ezúttal azt gondoljuk végig, hogy elsőszülöttként, középső gyerekként, legkisebbként, illetve egykeként milyen személyiségjegyek jellemezhetnek bennünket.

(...)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!