Jenő, a borász, aki borászabb a legborászabbaknál

2013. december 15. 16:13

Ha egyszerű borfogyasztó volnék, nem érdekelne, hogy milyen szempontok alapján lett kedden kiváló borász Jenő, két hét múlva még borászabb Samu, és még négy nap múlva a legborászabb Ödön.

2013. december 15. 16:13
Tallián Hedvig

„Ha én egyszerű borfogyasztó lennék, az érdekelne, hogy az év egy nagy pillanatában minden hírcsatornából elhangozzék adott év ünnepeltjének a neve, és rohanjak a borboltba, hogy vegyek a borából a családom és barátaim asztalára. Mert meg akarnám ünnepelni őt. A szorgalmas, hiteles, tehetséges honfitársamat, aki eddigi életútjával egész Magyarország számára példa. Nem mellesleg példa arra is, hogy köztiszteletet lehet kivívni tisztességes mezőgazdasági munkával.

A Pannon Bormíves Céh tömöríti a borászok legjavát. Uraim, ott a Céhben, legyetek szívesek szakmai tekintélyeteknél fogva összegereblyézni a rakoncátlan szálakat! Ez nem csupán a Ti, de a terebélyesedő borfogyasztói tábor érdeke is. Lehet díjazni egyetlen ünnepség keretében ifjú borásztehetséget, a legzúzósabb fehérboros gazdát, a legvagányabb vörös boros gazdát, az év legjobb rozésát, a legpuccosabb pincészetet, a legokosabb fajtamentőt. De a reflektor a nagy bejelentés napjának csúcsán végül teljes erőből egyetlen emberre ontsa a fényt!

Ha én egyszerű borfogyasztó lennék, e díjat nem csak érteném, de érezném is.”

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barom segédmunkás
2013. december 16. 06:18
Drága Hedvig, örülök, hogy jelentkezik, és Kellemes Ünnepeket kívánok...!!!
bolá
2013. december 16. 06:18
De hogy miről ír, azt nem értjük (pedig egy kortyot sem ittunk).
Menetekel
2013. december 16. 03:16
Szerintem arról, hogy van évente 200 borászati díj amiből minden hétre jut olyan 4 darab. Aztán bogozzuk már ki, hogy tényleg kinek jó a bora és ki kapott csak azért, hogy ne legyen szomorú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!