Bombariadó miatt több francia repteret és a versailles-i kastélyt is ki kellett üríteni

2023. október 18. 12:49

Már legalább tíz repteret ürítettek ki bombariadó miatt, az utasok többórás késésre számíthatnak.

2023. október 18. 12:49

Cikkünk frissül!

Már legalább tíz repülőteret ürítettek ki bombariadó miatt Franciaországban – tájékoztatta a francia polgári légiközlekedési hatóság a The Local France-t szerdán.

Az intézkedés a bordeaux-i, a lyoni (Lyon-Saint-Exupéry és Lyon Bron), rennes-i, lille-i, toulouse-i, a párizsi beauvais-i, a nizzai, a strasbourgi, a biarritzi és nantes-i repülőteret is érintette.

 Valamennyi riadó hamisnak bizonyult.

Az ellenőrzéseket követően kora délután a nizzai, a lyoni és a lille-i repülőtéren már újraindult a forgalom, az utasok többórás késésre számíthatnak.

A legtöbb repülőtéren a helyszíni átvizsgálást követően az utasok visszatérhettek az épületbe, a biztonsági intézkedések egy-két órán át tartottak – ismertette a hatóság.

A Lille-i reptér közösségi oldalán arról írtak hogy 

az egész repteret ki kell üríteni,

 a biztonsági szervek a helyükön vannak, dolgoznak.

A közösségi médiába egyre több felvétel kerül fel a rendkívüli francia eseményekről. Az alábbi videón azt láthatjuk, hogy a Toulouse repterét evakuálják.

„Hétköznapi incidens”

A nizzai repülőtér szóvivője az AFP-nek „hétköznapinak” minősítette a „kisebb incidenst”, utalva arra, hogy egy gyanús csomag miatti riasztás gyakori esemény, s emiatt volt szükség egy „biztonsági zár” felállítására, de azóta „minden visszatért a megszokott kerékvágásba”.  

A The Sun úgy tudja, hogy 

a francia hatóságok először délelőtt 10 körül, telefonon kaptak figyelmeztetést a bombaveszély miatt, 

Párizsban a reptéri dolgozókat emailben is figyelmeztették. A helyszíneket szakértők vizsgálják át bombakereső kutyákkal.

A Reuters időközben megtudta, hogy a versailles-i kastélyt, Franciaország egyik fő turisztikai látványosságát ismét kiürítették biztonsági okokból. A kastély szombaton és kedden is kapott már fenyegetést.

A lap emlékeztetett, hogy Franciaországban a legmagasabb fokú riadókészültség van érvényben, miután október 13-án egy tanítónőt meggyilkoltak egy feltehetően iszlamista támadásban.

MTI/Reuters/The Sun

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép illusztráció. Fotó: Getty Images

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johannluipigus
2023. október 18. 16:20
Ezekkel az akciókkal könnyen megbéníthatják Franciaországot. Kérdés, hogy az olimpiáig megnyugszanak-e a kedélyek.
kizokkentido
2023. október 18. 15:58
Hogy is mondja az újkori művelt francia? -Allah akbar!
reepcze
2023. október 18. 15:41
Az a legaranyosabb, hogy a felrobbantással fenyegetett épületek előtt tiporja egymást az evakuáltak sokasága. Nehogy már 2 perccel később jussanak vissza. (Vagy a mennybe?)
Greffiti
2023. október 18. 15:37
Csigazabálók, ott lesznek a magyarok a temetéseteken. (Apponyi)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!