Erős lépés Putyintól: az emberek maximum 10 ezer dollárral hagyhatják el Oroszországot

2022. március 02. 07:20

Egyre nő a félelem, hogy az orosz pénzügyi rendszer az összeomlik.

2022. március 02. 07:20
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy maximum 10 ezer dollárral hagyhatják el az emberek Oroszországot. Az orosz állampolgárok már nem hagyhatják el az országot 10 000 dollárnál több devizával, miután Vlagyimir Putyin elnök ezt rendeletbe foglalta, írja Portfolio a BBC közlése alapján. A rendelet azonnal, szerdától életbe lép.

A Kreml a pénzügyi stabilitás helyreállítása érdekében szeretne fellépni

azzal, hogy megtiltja a 10 ezer dollárnál nagyobb összegek kivitelét. A nyugati országok szankciói gyakorlatilag megbénították az orosz gazdaságot, a pénzügyi rendszert, és a mélybe küldték a rubel árfolyamát, írják.

Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2022. március 02. 10:23
A Szovjet éra még erösebb eseménye, a Csernobili epizódus volt. Mekkora nemzetközi hatás !...
duzur
2022. március 02. 10:20
Én még azt hittem, hogy az atomfegyvertár készenlétbe helyezése, volt egy erös lépés...
Mr.Falafel
2022. március 02. 10:01
Próbálj már meg kihozni az USA-ból 10 ezer dollár fölött! Idióták! Utalni sem tudok 10 ezer dollár fölött az Államokból Európába, ha nem adok ujjlenyomatot a bankban. Amikor több pénzre van szükségem itthon, átutalom az ottani pénzt egy kinti barátom számlájára, ő bemegy a bankba, leadja az ujjlenyomatát és elutalja nekem a pénzt. Szóval, nemhogy kp-t nem tudsz kihozni onnan, de utalni sem könnyű.
Pelso j.
2022. március 02. 09:50
Itt is többen bizonygatták az elmúlt napokban, hogy az orosz gazdaság milyen erős, stabil. Aha:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!