Olasz lap: Lengyelország és Magyarország valószínűleg nemmel szavaz a migránskvótára

2023. június 09. 12:53

Az EU országai évek óta próbálnak megegyezni, eddig sikertelenül – írja a Corriere della Sera.

2023. június 09. 12:53
null

Mit hoz az új Menekültügyi Paktum? Minden attól függ, hogyan zajlanak a tárgyalások a 27 EU-tagország belügyminiszterei között, akik Luxembourgban üléseznek a Belügyi Tanács találkozóján – adta hírül a Corriere.it. Az új Migrációs és Menekültügyi Paktum módosítja a dublini rendeletet és kötelező, de rugalmas szolidaritást vezet be.

Az EU országai évek óta próbálnak megegyezni, de sikertelenül.

Most már minden ország érdeke az európai megoldás megtalálása: már világos, hogy egyedül senki sem képes erre. Emellett prioritásként kezelik az EU külső határainak és biztonságának megerősítését.

Ha a Tanács megtalálja a lehetőséget, akkor megkezdheti a tárgyalásokat a Parlamenttel. A döntést minősített többséggel hozzák meg: legalább 15 ország igen szavazata szükséges, amelyek az EU lakosságának 65 százalékát képviselik. Lengyelország és Magyarország valószínűleg nemmel szavaz. 

***

 

***

Nyitókép: Angelos Tzortzinis / AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2023. június 12. 20:36
Soha senki nem tiltotta meg a legális bevándorlást, söt sok nyugati társadalom lassan már kizárolag idegenek munkájábol él. (Kivéve a magyar moslék ellenzék, ugye most os az a kinjuk, hogy majd kinaiak fognak dolgozni a debreceni akkugyárban). Csak az EU nem arról gondolkodik, hanem az idecsöditett illegális tanulatlan tömegek elosztásárol beszél. És itt log ki leginkább a szög a zsákbol, mert nyugaton nagyon alaposan kiválogatnák ki hozhat valamit a gazdaságnak a maradékot meg bátran a nyakunba sozná, ahogy ezt megtették a cigányokkal is.
Johann Luipigus
2023. június 09. 20:59
Elég baj, hogy csak ez a két ország.
KBA98
2023. június 09. 17:23
én is remélem! Aki Magyarországon ellenkezőleg gondolja, az takarodjon el innen és éljen velük!
Kybon
2023. június 09. 16:22
"és kötelező" - Na ami igazán "kötelező" lesz, kedves nyugati szaralakok, az a muszlimba behódolás...! Ide úgyse tudjátok lerakni a bűnöző muszlimjaitokat! Ott maradnak nálatok, és leszaporodnak titeket! Aztán meg majd jön a jól megérdemelt "kötelező" főlehajtás! Ez vagy azt fogja jelenteni, hogy levágják, vagy azt, hogy behódoltok. Idióták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!