A rákbetegségek fele megelőzhető volna

2014. február 20. 14:50

A WHO szerint a 2035-re prognosztizált 24 millió új rákmegbetegedés fele megelőzhető lenne, ha jobban figyelne az emberiség a dohányzásra, az elhízásra és az alkoholfogyasztásra.

2014. február 20. 14:50

Jelenleg évente 14 millió embernél diagnosztizálnak rákot a világban, ebből 4,8 millió ember meg is hal. A legtöbben mellrákban szenvednek, illetve Afrikában a méhnyakrák dominál, ennek a humán papillomavírus a legfőbb oka.

A szervezet most arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az étkezés komoly előidézője és segítője a rák megjelenésének. Angliában a megkérdezettek 49% nem tudja, hogy az étrend növeli a rák kockázatát. Az alkoholról is inkább az agresszív viselkedésből fakadó baleseteket, bűnesetek említik, de komoly okozója a májráknak is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!