Rengeteg az elhízott Romániában

2024. március 04. 19:04

A kardiológus megkongatta a vészharangot.

2024. március 04. 19:04

Románia népességének 36 százalékát érinti az elhízás – jelentette ki hétfőn Dragoş Vinereanu, az egészségügyi minisztérium kardiológiai bizottságának elnöke. Az elhízás közegészségügyi probléma: tájékoztatás, tudatosítás, egészségügyi nevelés című konferencián a szakember elmondta, hogy Romániában az esetek 10 százaléka súlyos, 3 százaléka pedig kóros, úgynevezett morbid elhízás – írja a Maszol.

Ezt is ajánljuk a témában

Súlyos közegészségügyi problémáról beszélhetünk Romániában”

– mondta a szakember. Azt is elmondta, hogy 12 éven belül a világ lakosságának 51 százaléka elhízott vagy túlsúlyos lesz. Vinereanu azt is kiemelte, hogy léteznek különböző orvosi kezelések az elhízás csökkentésére, de ezeket életmódváltással együtt kell alkalmazni.

A bukaresti orvosi és gyógyszerészeti egyetem rektora, Viorel Jinga ugyanakkor arról beszélt a konferencián, hogy az orvosoknak kellene példát mutatniuk a táplálkozási szokásokat illetően.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­­­g­­ö­­­s­­ ­­­l­á­­­n­y­­­o­k­­­ ­v­­­á­­r­­­n­­­a­­­k­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Akitlosz
2024. március 05. 13:22
Na és mennyi a sovány ember? Erről valahogyan soha nem ír a Mandiner. Csak a kövérségmánia megy. :-(
Akitlosz
2024. március 05. 05:55
Az izom nem jelent elhízást, egyszerűen csak nehezebb, mint a zsír.
Welszibard
2024. március 04. 23:01
Sajnos, az ülőfoglalkozások, a lakótelepek, toronyházak nem segítik elő az egészséges testmozgást. Az állandó autózás sem. Márpedig, ha valaki nem mozog, nem végez fizikai erőfeszítést, elkezd hízni, egyre kövérebb, gusztustalanabb, végül beteg és zsírmájas lesz. Cigányoknál is jellemző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!