Havas Tanár Úr, a „13-14 éves Júlia” – na meg a Kőszeg Ferenc-i értelemben vett „nem tudom”

2023. augusztus 22. 06:11

Ha Kőszeget nem szabad faggatni a kiskorúakkal kapcsolatos nézeteiről, sőt, kímélni kell, mert úgymond nagyon idős, akkor ez vajon vonatkozik idős, egykor molesztáló papokra is? Egykori náci kápókra? Hát a nyolcvan éves kora felett meghurcolt Pinochetre?

2023. augusztus 22. 06:11
null
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Helyeselhető-e, hogy egy felnőtt tanár a fiatalkorú diákjaival közösen maszturbál? – kérdezi Gulyás Márton.

Nem tudom. Nem tudom – válaszolja Kőszeg Ferenc egykori Beszélő-szerkesztő (persze „a pedofiliát eszem ágában sincs támogatni”, tette hozzá) a Partizánban.

Kitör a botrány, a baloldal vitázik a kérdésről, egyesek megvédik Kőszeget, vagy a kora okán, vagy mert egyetértenek vele – mások meg Gulyással értenek egyet.

Havas Henrik szerint, akinek amúgy tele van a töke a Mandinerrel, senki se szóljon hozzá az ügyhöz, aki nem olvasta a Lolitát és a Halál Velencébent. Bolgár Györggyel pedig megegyezett abban, hogy

 

Shakespeare Júliája 13-14 éves volt.

 

A baloldal pedofília-dilemmája nem most kezdődött. Révész Sándor 2014-ben írta meg a Népszabadságban, hogy a pedofil is ember, ami kétségtelenül így van, de Révész a „rajzolt gyermekpornót” azért engedélyezné a pedofiloknak, Japán példájára mutatva: „A rajzolt gyerekpornó engedélyezése jelzés a pedofiloknak, hogy a szabadságpárti állam nem ellenük, hanem csak a gyerekekért tilt.”

Aztán itt volt ugye a meleg „efebofil” tanár úr is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Hát igen, a történelemben a modern kor előtt jóval hamarabb házasodtak az emberek. Mondjuk hamarabb is lettek felnőttek, már ami az élet teendőit illeti.

A paraszti társadalomban a Monarchia idején is eljegyezték a lányokat 15-16 évesen akár, csak aztán jött a katonaság – utána házasodtak.

No persze, azért ezek a legények kortársak voltak, alig pár évvel idősebbek a leányoknál, és semmiképp se voltak az iskolai tanáraik.

De felmerül itt pár dilemma. Ha egyszer a modern kor előtt a sötétség uralkodott, ha tehát nem tekinthetjük mintának mindazt, ami a középkorban meg a kora újkorban volt, akkor hirtelen miért érdekes mégis, hogy Shakespeare Júliája hány éves lehetett? Akkor most lehet referencia bármi, ami a felvilágosodás és modernizáció előtt történt, vagy sem? Ami úgymond előremutat a felszabadítás felé, az a lenézett korokban is oké? És mi a szelekciós elv?

Illetve nem úgy volt, hogy alá-fölérendeltségi (hatalmi) viszonyban nem fogadható el semmiféle intim közeledés, igazából még felnőttek között sem, nemhogy tanár-diák viszonyban? 

Ha Kőszeg nem tudja, amit nem tud, akkor a kamaszokkal (szigorúan konszenzuálisan) szexuális kapcsolatot létesítő papoknál sem tudja? 

Ha a papi pedofíliát olyannyira elítéljük, akkor más esetében miért relativizáljuk? (Persze a papoknak különös elbánásmód jár.)

Ezt is ajánljuk a témában

És ha Kőszeget nem lehet kifaggatni a kiskorúakkal kapcsolatos nézeteiről, sőt, kímélni kell, mert úgymond nagyon idős, akkor ez vonatkozik idős, egykor molesztáló papokra is, vonatkozik a nyolcvan éves kora felett meghurcolt Pinochetre is, meg, mondjuk,

egykori náci kápókra is?

Na mindegy, csak úgy elgondolkodtam; nekem úgy tűnik, valójában a naiv felvilágosult baloldal vitatkozik itt a gyanakvó posztmodernekkel. A pedofília-mozgalom amúgy is szokásos posztmodern érveléssel igyekszik védeni magát (a korhatár csak társadalmi konstrukció, a la Havas Henrik).

Mondjuk elég baj, hogy egyáltalán vita van erről arrafelé. Én azonban nem tudhatom a válaszokat, hiszen (hála az égnek!) nem a „tanár úr” médiaiskolájába jártam. Találtam jobbat.

Jó vitatkozást.

(Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Kapcsolódó vélemény

undefined

Tényi Tamás

Vendégszerző

Idézőjel

Az LMBTQ-lobbi által favorizált genderelmélet egyik vezető teoretikusának ma is a pedofíliát liberalizálni akaró francia filozófus, Michel Foucault tekinthető.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 03. 18:42
Ha már jobb témát nem tud találni ez az újság, akkor legalább valami művészetet érdemes belevinni, mert így a szerzőn kívül nem sokakat érdekel. Ez azért csak jobb. https://www.youtube.com/watch?v=QpbHdIrtpNo
Akitlosz
2023. december 03. 18:34
A tinilány újságolja az anyjának, hogy nem jött meg neki a mensese. A szülők felmérgesedve, zokogva, kétségbe esve kérdik lányukat, hogy melyik disznó tette ezt vele. A lány felhívja telefonon a pasiját, beszél, majd leteszi. Fél óra múlva megáll a ház előtt egy vadiúj Porsche, kiszáll egy öregedő úriember, drága, elegáns öltönyben, és belép a házba. Határozottan a nappaliba megy, és leül a szülők és a lány közé. - Hallom a lányuktól, hogy mi történt. Családi okok miatt nem tudom őt feleségül venni, de ajánlatom a következő. Amennyiben lánya születne, kap tőlem három üzletet, két házat, tengerparti villát és 1 millió dollárt évente. Ha fiú lesz, nevére íratom két gyáramat, és ugyanúgy az 1 millió dollárt évente. Amennyiben ikrek lennének, egy-egy gyár és évi 500.000 dollár lenne az apanázsuk. Amennyiben a lányuk elvetélne, ... Itt az apa kihasználva a lélegzetvételnyi szünetet, közbeszól: - Akkor megbaszod mégegyszer!
Akitlosz
2023. december 03. 18:10
Japánban a rendes pornó be van tiltva, tilos nemi szerveket ábrázolni. Ezért ábrázolnak minden mást, akármilyen furcsa is. Azt nem tilos. Az ilyen szabályozás meg éppen olyan országhoz vezet, mint amilyen Japán. Különc, furcsa országhoz. Na itt is van egy csak Japánban videó. Girls und Panzer Ez már majdnem pedofília, szóval témába vág. :-) https://www.youtube.com/watch?v=DLY-JBeOLY0
Akitlosz
2023. december 03. 17:56
"Akkor most lehet referencia bármi, ami a felvilágosodás és modernizáció előtt történt, vagy sem?" Lehetne, de nem jellemző. Lásd "ezeréves" ország vs. 11 éves pártalaptörvény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!