Háttal a képernyőnek

2023. augusztus 08. 09:49

A mostani kormány tárt karokkal fogadja a háború menekültjeit.

2023. augusztus 08. 09:49
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök váratlan kárpátaljai látogatása jelent-e valamilyen közeledést Magyarország felé, az az Orbán-kormányon múlik – magyarázza a Hírklikk kérdésére Bársony András korábbi szocialista államtitkár. Zelenszkij üzent, véli az egykori kijevi nagykövet, nyitott a magyar kormánnyal való találkozóra, erre azonban egyelőre nem kapott pozitív választ. Bársony szerint az kellene, hogy az Orbán-kabinet legalább gesztusokban változtasson a politikáján. Nagy kár, hogy a kárpátaljai magyarok nem tudnak hatni a budapesti kormányra a kapcsolatok javítása érdekében, mert »ki vannak szolgáltatva annak, hogy kvázi a kegyúr, a magyar kormány hogyan viselkedik velük«.

Hogyan? Ki vannak szolgáltatva a kegyúr magyar kormánynak? Az még a Gyurcsány-korszakban lehetett, kedves Bársony András, 2004 táján, amikor a kettős állampolgárság ellen uszított az ön főnöke. A mostani kormány tárt karokkal fogadja a háború menekültjeit, magyar segélyszervezetek sora második esztendeje megállás nélkül segíti a hontalanná lett ukrajnaiak százezreit. (Gondolom, Bársony András szíve szerint fogalmazott Ljubov Nepop nagykövet, aki tavaly tavasszal ekképp szólt be a magyar kormánynak: »Nem szégyellik magukat? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb?«)

Hogy az Orbán-kormány legalább gesztusokban változtasson az Ukrajna-politikáján? Miért is? Talán ledöntöttük a szobraikat Kárpátalján? Vagy betiltottuk az ukrán nyelv oktatását, a kék-sárga lobogó használatát? Vagy erőszakkal soroztunk be ukránokat a magyar hadseregbe?

Ön a cseh kettőt nézi, András. Ráadásul háttal a képernyőnek.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. augusztus 08. 20:11
El vagy tévedve pilhál. A zsidó faszzomgorista szaros seggét elsö államelnöki utazásán fényesre nyalo kvótaribanc most tett ismét gesztust a magyarolat szakmányban fikázó hoholoknak. Feleslegesen csicskultok. Szarba se vesznek benneteket se, a magyarokat se. Gyáva szarok vagytok, nem magyarok.
Majdmegmondom
2023. augusztus 08. 11:40
Közeledjen Zselé felé a külügyi szóvivőnek újjonnan kinevezett amerikai transzvesztita...
II.baljoska61
2023. augusztus 08. 10:33
No, a vén komcsi Pilhál megint okoskodik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!