Szijjártó: 2400 megawattnyi új nukleáris kapacitás jön létre Pakson

2022. január 25. 17:26

A Paksi Atomerőmű két új reaktorával reálissá válik, hogy villamosenergia-ellátás terén önellátóak legyünk ennek az évtizednek a végére – állítja Szijjártó Péter.

2022. január 25. 17:26
null

Miközben Európában egyre komolyabb kihívást jelent az energiaellátás biztonsága, mi, itt Magyaroszágon nem szembesülünk napi problémákkal, hanem nyugodtan tudunk dolgozni a hosszútávú terveken – írta ki Facebook-oldalára Szijjártó Péter külügyminiszter. 

A Paksi Atomerőmű két új reaktorával reálissá válik, hogy villamosenergia-ellátás terén önellátóak legyünk ennek az évtizednek a végére.

– írta a külügyminiszter, aki ma telefonon egyeztetett Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával, holnap pedig Alekszander Lokshinnal a Roszatom vezérigazgató-helyettesével, az Atomstroyexport elnökével fog tárgyalni.

A miniszter szerint még számos engedély beadására van szükség ahhoz, hogy a beruházás májustól a létesítési fázisba lépjen, ezek az engedélykérelmek készülnek annak érdekében, hogy a legszigorúbb biztonsági követelmények figyelembevételével épülhessen meg újabb 2400 megawattnyi nukleáris kapacitás Magyarországon.

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. január 26. 09:19
"Az ehhez szükséges feszített tempójú munkálatok menetrendjéről szólnak a tárgyalások ma és holnap” Aki ért a diplomácia nyelvéhez, az egyből leveszi, hogy a hír arról szól, hogy szarul állunk. Azaz ez negatív hír. Persze annyiban pozitív a hír, hogy van rá magas rangú szándék, hogy ez változzon. Maga a beruzházás meg egyértelműen hasznos az ország számára. Pont az előbb fejtegettem a lányomnak, hogy miért állatság a napelem, de hosszú lenne most elmondani. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ha megvan Paks II, akkor jöhet a 3.
hátakkor
2022. január 26. 05:50
Kéne még két újabb blokk.
anegy_
2022. január 25. 23:48
Téged meg a guta kerülget? Véded az összefosott elvtársaidat bangóné szintű szellemi színvonalon
Sorted87
2022. január 25. 22:55
Ezeket a buta kommenteket végig olvasva kívánom hogy legyen nektek csak az atom a tiszta energia! És a jövőben a szemetet se vigyék el és ne hasznosítsák újra. Dögöljetek meg a saját szarotokban, tanulatlan igénytelen senkik :D hogy az a kurva anyátok miért nem vágott a falhoz? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!