E-instand

2016. május 27. 16:45

A dohányosok kioktatása után a tékozló e-cigarettázókat szeretnénk szívünkbe visszafogadni, ha végre tisztán állnának a színünk előtt.

2016. május 27. 16:45
Laczó Balázs
Kisalföld

Persze a közjónak vannak szükségszerű áldozatai, méghozzá egyre többen, csak Győrben két cég végét jelenti mindez. De hát nincs mit sajnálni báránybőrbe bújt farkasokon, akik évekig hasznot húzhattak a ránk tukmált, mesterséges aromákból. Már kimondani is egészségtelen: propilén-glikol. Csak szakértői kézben lehet biztonságban, s minthogy mára valamennyi dohányboltos képes akár egyedül megszerkeszteni egy megrendelést, beletanulnak a kémiába is.

Közben lehet, hogy valóban káros ez a nikotinmentes ízanyag, s akkor tőlem tiltsák ki nyugodtan a buszmegállókból. De ezt – szigorúan csak elméletben – meg lehetne tenni úgy is, hogy nem utalják automatikusan a nemzeti dohányboltok hatáskörébe. Gyakorlatban viszont az eljárás másképp elképzelhetetlen. Aki mégis fennakad rajta, az soha nem fogja elhinni, hogy az e-cigi káros, azt mondja, hogy kilóg a lóláb. S azt is, hogy fúj, de álszent ez az egész.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. május 28. 09:08
Nem a nikotin hiányzik a bagósoknak, hanem a megszokott mozdulatok, és az, hogy elfoglalják a szájukat. A nikotin 3 nap alatt kiürül a szervezetből.
Wendriner
2016. május 28. 07:51
Kisalföld. Ugorgyunk!
kitiltott
2016. május 28. 00:31
Az elektromos cigaretta súlyosan károsíthatja a tüdőt Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/szenvedelybetegseg/19399/az-elektromos-cigaretta-sulyosan-karosithatja-a-tudotAz elektromos cigaretta párájában lévő anyagok súlyosan károsíthatják a tüdőt - figyelmeztetnek brit szakemberek. AZ ELEKTRONIKUS CIGARETTA IS VESZÉLYES AZ EGÉSZSÉGRE Az elektronikus cigaretta egy olyan, viszonylag új termék a világpiacon, melynek valós egészséghatásáról egyelőre kevés információval rendelkezünk. Az eddig végzett vizsgálatok eredményei azonban rémisztőek. A kifújt párában egyes veszélyes anyagokból még annál is több van, mint a hagyományos cigaretta füstjében. Az e-cigaretta veszélyezteti azok egészségét is, akik nem használnak elektronikus cigarettát, csak a mások által kifújt párát lélegzik be. Az elektronikus cigaretta is veszélyes az egészségre>> A Manchesteri Egyetemen dolgozó Andrew Higham szerint az e-cigaretta párája formaldehidet és akroleint tartalmaz - akárcsak a hagyományos cigaretta -, amelynek belélegzése hosszú távon nagyon ártalmas lehet. Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/szenvedelybetegseg/19399/az-elektromos-cigaretta-sulyosan-karosithatja-a-tudot
abraka
2016. május 27. 18:24
Hamarosan beterelik a töményt is a dohányboltokba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!