A világ csúcsvezetői hamarosan megvitatják a mesterséges intelligencia veszélyeit, és egy különleges vendég is ott lesz a találkozón

2024. április 28. 15:19

Júniusban ül össze a G7. Ott lesz a katolikus egyházfő is.

2024. április 28. 15:19
	Vithun Khamsong/Getty Images
AI mesterséges intelligencia

Nyitókép: Vithun Khamsong/Getty Images

 

Idén júniusban, tizenharmadika és tizenötödike között Pugliában kerül sor a G7-ek találkozójára, amelynek egyik kiemelt témája a mesterséges intelligencia lesz. A csúcstalálkozón a világ vezető hatalmai megtárgyalják a globális kihívásokat – számolt be a Global Summitry Project.

Az Egyesült Államok, Kanada, Franciaország, az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország és Japán vezetői vesznek részt a találkozón.

A világ vezető gazdaságainak komoly kihívást jelent a mesterséges intelligencia rohamos fejlődése, és az, hogy a technológiával senki ne élhessen vissza. 

Olaszországot, amely nem csupán vendéglátó, de úgymond most vezetője is a szövetségnek, aggasztják a mesterséges intelligencia magánéletre, szólásszabadságra és a munkahelyek biztonságára jelentett kockázatai – írja a GSP oldala. Mint megjegyzik: számos nemzetközi szereplő dolgozik a mesterséges intelligenciával kapcsolatos szabályozáson, többek között az UNESCO és az EU is. 

Szó lesz még továbbá a csúcstalálkozón Nyugat és Kína kapcsolatáról, a klímaváltozás kezeléséről, és a szabályalapú világrend megőrzéséről. 

Különleges vendég vesz részt a G7-ek munkájában.

Nemrég bejelentették, hogy a mesterséges intelligenciáról szóló ülésen Ferenc pápa is fel fog szólalni – számolt be a Vatican News

Ez az első alkalom a történelemben, hogy egy pápa részt vesz a G7-ek munkájában”

 – mondta Giorgia Meloni olasz kormányfő, megköszönte a pápának a részvételt.

Ferenc pápa januárban a Béke Világnapja alkalmából elmondott üzenetét a mesterséges intelligenciának és a békének szentelte.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. április 28. 17:48
A veszély az, hogy minden virtuális lesz. Sem a szemünknek, sem a fülünknek nem hihetünk majd. Már. De az orrunk még szabad. Kiszagolhatjuk mi a helyes. A háború biztosan nem az.
templar62
2024. április 28. 17:18
Döntéseket masinára bízni = FATAL ERROR
templar62
2024. április 28. 17:18
Errare humanum est
templar62
2024. április 28. 17:17
Ez olyan dolog mint a vár ereje . Mondaná Dobó István .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!