Tapsvihar, Brüsszelből: újabb ukrán miniszter keveredett korrupciós botrányba

2024. április 28. 14:02

Pénteken őrizetbe vették az ukrán mezőgazdasági minisztert, akit szervezett bűnözéssel vádolnak.

2024. április 28. 14:02
Eduard Kryzhanivskyi/Ministry of Foreign Affairs of Ukraine/Global Images Ukraine via Getty Images)

Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert pénteken tartóztatták le, de azonnal el is engedték, miután gyorsan kifizette az 1,7 millió dolláros óvadékot – számolt be az Associated Press. Ukrajna Nemzeti Korrupcióellenes Hivatala azzal gyanúsítja Szolszkijt, hogy 

egy olyan bűnszervezetet vezetett, amely 2017 és 2021 között törvénytelenül megszerzett 6,85 millió dollár értékű földet. 

Az ukránok nyugati nyomásra próbálják kifehéríteni korrupt bürokráciájukat, és az elmúlt két évben a védelmi miniszter, a főügyész, a hírszerzés vezetője és több vezető tisztviselő is korrupciós botrányok miatt távozott. Ukrajna dollármilliárdokat kap az Európai Uniótól és Amerikától, akik szeretnék, ha a kelet-európai ország megtisztítaná a bürokráciáját a lefizetések kultúrájától. 

2023-ban kilenc magas rangú ukrán tisztviselőt rúgott ki Volodimir Zelenszkij elnök.

A Transparency International 2022-es listáján Ukrajna 116. helyet foglalta el a korrupciós világranglistán, ezzel lett Európa egyik legkorruptabb országa – számolt be a Breitbart. 

Nemrég egy kanadai NGO arra figyelmeztetett, hogy a nyugati fegyverek orosz kezekben köthetnek ki, mert az ukrán maffia eladhatja azokat a nemzetközi fekete piacon. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 22:56
🍓 ️ ­­I­g­­a­­z­­­i n­i­m­­­f­­­o­­­m­­á­­n­i­á­­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Shanya
2024. május 04. 19:15
Azért keveredett korrupciós botrányba, mert lehet nem osztott eleget a haszonból másoknak, főleg nem az elnök bandájának, ezért most mennie kell. Azért kíváncsi lennék, hogy a 9 magas rangú tisztviselőből hány volt tagja a pöczongorista pártjának?
pesszimista
2024. április 29. 08:48
Raskó , amíg hatalmon volt úgy alakította a szabályzókat, hogy utána hatalmas birtokot szerezhessen. A kutya nem szólt neki érte , sőt most az "ellenzék". sztár mezőgazdaság szakértője. Csodálkoznak is, hogy miért örök vesztesek.
google-2
2024. április 28. 20:30
Ja, hát a korrupció is európai érték, ha a megfelelő emberek űzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!