Éger, Gaskó: az árulókat lelövik, ugye?

2011. január 21. 13:22

Gaskó és Éger sokakat elárult: vasutasok, orvosok bizalmát és nevét használták arra, hogy saját ambíciójukat kiteljesítsék.

2011. január 21. 13:22

„Az árulókat ugyanis senki sem szereti, hatalomba kerülve senki sem tartja meg. Gaskó és Éger pedig sokakat elárult: jobb sorsra érdemes vasutasok, tényleg többet érdemlő orvosok bizalmát és nevét használták arra, hogy saját ambíciójukat kiteljesítsék. Visszaütött a fene nagy törleszkedés. Lehet, hogy Jakab »én csak a gazdákat képviselem« István példája lebegett a szemük előtt, akinek kijárt legalább egy parlamenti hely az ellenzékben maradó Fidesznél. De a kétharmados kormánypárt úgy néz ki, inkább irtja, mintsem emeli a korábbi árulókat.

Akik így végtelenül egyedül maradnak. Pozíciójuk évek óta attól volt stabil, hogy »be vannak kötve« a leendő miniszterelnökhöz, ő azonban hatalomba kerülve elengedte a kezüket. Gaskó István nem vasutas, és Éger István sem képviseli »az« orvosokat; őszinte érdeklődéssel várom, hogy a következő kamarai, illetve szakszervezeti tisztújításon lesz-e olyan trükk, amivel a helyükön tudnak maradni...

Sok esélyük nincsen. Ha mást nem is tesznek, olvassák el azokat a hozzászólásokat, amelyekre e cikk alatt számítok. A másfél-két éve még harcosan sztrájkpárti fideszes hozzászólók között most nem lesz egy sem, aki akár ugyanazokért a követelésekért (negyedmilliós pofapénz és tizenhét százalékos fizetésemelés a vasutasoknak, dupla bér az orvos rezidenseknek stb.) a munkabeszüntetést és a kormány zsarolását szorgalmazza. Valószínűleg több, keményebb munkát követelt volna az elmúlt nyolc évben Gaskótól és Égertől, ha csak a tagság, és nem a Fidesz érdekeit képviselik, de ez adott volna hitelességet számukra, és ma nem lehetne ilyen könnyen elbánni velük.

Kevés pozitív következménye van annak, hogy a Fidesz erőből, méghozzá egyelőre masszív, mindent legyűrő, kétharmados erőből politizál. E kevés pozitívum közé tartozik, hogy ezeket a szakmai érdekképviseletet eláruló, túlfizetett, kártékony alakokat épp most vágják át a kerítés fölött. Hurrá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2011. január 22. 01:21
"Gaskó István nem vasutas, és Éger István sem képviseli »az« orvosokat..." Erről leginkább a vasutasokat, meg az orvosokat kellene megkérdezni! Nem gondolod, faszfej...? (Azt viszont én kérdezném, hogy kit képviseltek 2002-2010-ig olyan egykor volt SZOT-os szakszervezetisek, mint pl. a Gallóné? Merthogy lapítottak, mint szar a fűben, annyi bizonyos...)
szeekely
2011. január 21. 16:19
Ez hulyeseg. A nem-bolseviki szakszervezetek azert fordultak el a Maszoptol, mert a Maszop atallt a burzsoak oldalara. ;)
Samsa
2011. január 21. 16:15
Ez a két pincebogár biztosan többet várt a kormány váltástól, mint amit"kapott". Most elég értetlen tekintettel, motyoghatják, maguk elé, hogy: Hát, nem nyaltuk elég fényesre a Fidesz makkját? De! Csak az élet bonyolultabb annál, amit Égeri és Gaskói aggyal fel lehet fogni!
di maggio
2011. január 21. 15:36
Az előző kormány alatt végig azt mondták, Gaskó miniszter lesz.Nem lett az- Most árulózzák. az sem lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!