Elköltözhet a Mona Lisa

2024. április 27. 19:28

A Louvre jelenleg is egyeztet a lehetséges megoldásokról.

2024. április 27. 19:28

Nyitókép: GARDEL Bertrand/ hemis.fr / Hemis via AFP

 

Saját szobát kaphat a világ egyik leghíresebb festménye, a Mona Lisa – jelentette be a Louvre igazgatója. A lépés kedvezőbb élményt nyújtana a látogatóknak, akik közül sokan csak a híres festmény miatt látogatnak el a Louvre-ba – mondta Laurence des Cars a France Inter televíziónak.

A Louvre jelenleg is egyeztet a lehetséges megoldásokról

„Mindig frusztráló, ha nem a lehető legjobb fogadtatásban részesítjük a látogatókat, és ez a Mona Lisa esetében is így van. Ma már jobb megoldás tűnik számomra szükségesnek” – tette hozzá, hozzátéve, hogy a Louvre jelenleg is egyeztet a kulturális minisztériummal a lehetséges megoldásokkal kapcsolatban.

A Louvre, a világ legnépszerűbb múzeuma 2023-ban közel kilencmillió látogatót fogadott.

A Mona Lisa jelenleg a Louvre legnagyobb múzeumi termében, a Salle des Etats-ban (Államterem) függ, egy védőüveges vitrinben, de Da Vinci remekműve nem egyedül van ott. Több másik XVI. századi velencei mester alkotása kíséri, és a terem túloldalán függ a Louvre legnagyobb festménye, Paolo Veronese Kánai menyegző című alkotása.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. április 28. 15:14 Szerkesztve
google-2 2024. április 28. 10:08 ..."De a Mona Lisa miért nem Olaszországban van?"... Azért nem, mert azt Leonardo MAGÁVAL VITTE Franciaországba, és SOHA nem végrendelkezett arról, hogy az az olaszoké. Mondhatni, hogy a festmény Leonardo franciákhoz tartozó hagyatéka, még akkor is, ha 1910 körül és utána halványabban volt egy kósza kísérlet annak eltulajdonítására az olaszok részéről. A Mona Lisát NEM a franciák tulajdonították el, mint az angolok a Parthenon frízeit, vagy a szovjetek a Magyarországról elhurcolt műkincseket és könyvtárakat!
csapláros
2024. április 28. 15:08
Zokni 2024. április 27. 23:20 ..."Nem tudom, de itt a kollégáknak beakadt ez a klímavédős dolog. Amilyen ostobák, ezek miatt a botrányok miatt azt hiszik, hogy amire az aktivisták fel akarják kelteni a figyelmet, az igazából nem is jelent valós veszélyt az emberiségre"… Hogy jobban értsd: NEM balhézni kell, hanem DOLGOZNI, tanulni. Ahhoz, hogy Magyarország NE sivatagosodjon el, nem a Mona Lisát kell lepocsolni, NEM BEAKASZTANI, hanem SZORGALMAZNI a VÍZLÉPCSŐKET egyrészt a Tiszán, Dombrádnál és Csongrádnál, másrészt a Dunán, Nagymarosnál, Adonynál, és Szekszárdnál. Ismétlem nem erőmű, de vízlépcső, az árhullámok visszafogására, megtartására, a talajvíz szint visszaállítására, és ennek segítségével a helyi MIKROKLÍMÁK kialakításával és a megemelt Duna és Tisza vízszintekkel elősegíteni a Kiskunsági öntözőcsatorna megépítésével a jelenlegi sivatag-félsivatag újra termővé tételét!
google-2
2024. április 28. 10:08
De a Mona Lisa miért nem Olaszországban van? Azt hittem, odakerül … vissza.
Zokni
2024. április 27. 23:20
Nem tudom, de itt a kollégáknak beakadt ez a klímavédős dolog. Amilyen ostobák, ezek miatt a botrányok miatt azt hiszik, hogy amire az aktivisták fel akarják kelteni a figyelmet, az igazából nem is jelent valós veszélyt az emberiségre…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!