Transznemű amerikai veteránok követelik az államtól, hogy finanszírozza a nemi megerősítő műtéteiket

2024. január 26. 19:47

Az egyesület elnöke szerint a műtétekre azért van szükség, hogy csökkentsék az öngyilkosság és a pszichológiai szorongás kockázatát a transznemű emberek körében.

2024. január 26. 19:47
null

Transznemű veteránok egy csoportja csütörtökön benyújtott egy keresetet, amely arra kötelezné a Veteránügyi Minisztériumot, hogy kezdje el biztosítani és finanszírozni a nemi megerősítő műtéteket az egykori katonák számára – írta meg az APnews.

A Transznemű Amerikai Veteránok Szövetsége által benyújtott kereset arra akarja kényszeríteni a minisztériumot, hogy szabályzatában kodifikálja és tegyen szóbeli biztosítékokat arra vonatkozóan, hogy megkezdi ezeknek az orvosi szolgáltatásoknak a biztosítását

– mondta Rebekka Eshler, az egyesület elnöke.

Eshler szerint a műtétekre azért van szükség, hogy csökkentsék az öngyilkosságok, a depresszió és a pszichológiai szorongás kockázatát a nemi diszfóriával élő transznemű emberek körében.

Ez azt is jelentené, hogy ezeknek a veteránoknak nem kellene magánorvosokon keresztül igénybe venniük ezt az ellátást, ami gyakran megfizethetetlenül drága

 – áll a transznemű veteránok szövetségének keresetében, amelyet állításuk szerint az Egyesült Államok washingtoni szövetségi körzeti fellebbviteli bíróságán nyújtottak be.

A minisztérium nem zárkózik el

A Veteránügyi Minisztérium szóvivője azt mondta, hogy ugyan nem kommentálják a folyamatban lévő pereket, de rámutatott Denis McDonough már 2021-es elindítottak egy olyan folyamatot, amelynek eredményeként az orvosaik nemi megerősítő műtéteket végezhetnek. 

Denis McDonough miniszter elmondta, hogy a minisztérium nyitott arra, hogy „fejlessze a transznemű veteránok sebészeti igényeinek kielégítésére szolgáló kapacitást”.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. január 26. 23:54
Láthatjuk hogyan rohad szét egy birodalom belülről. Közben meg texas állam nemzeti gárdája elhajtotta a déli határról a szövetségi határrendészeket és saját kezébe vette a dolgokat, hugyosjózsi meg a hadsereg bevetésével fenyegetőzik. Mondom, rohad szét a birodalom belülről.
blondiner
2024. január 26. 22:37
Nagy a baj, nagy a baj
véna
2024. január 26. 21:53
Vietnam, nem röhög!
Kovács József
2024. január 26. 20:41
Ezt nem értem. A katonai szolgálattól lettek transzok? Valami vegyi anyagot szívtak? Ha nem, akkor ugyan már köze a minisztériumnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!