Új információkat közölt Putyin Prigozsin haláláról

2023. október 06. 06:50

Az orosz elnök szerint Prigozsin feltehetőleg drogfogyasztó volt.

2023. október 06. 06:50
PUTYIN, Vlagyimir

A mai napig nem sok konkrétumot lehet tudni a repülőgépszerencsétlenségben meghalt zsoldos vezető, Jevgenyij Prigozsin halával kapcsolatban. Az üggyel kapcsolatban azonban Vlagyimir Putyin nemrég nyilatkozott, és többek között azt állította, hogy gránátdarabokat találtak Prigozsin és más zsoldos vezető a holttestében, utalva ezzel arra, hogy nem idegenkezűség áll a tragédia mögött. Emlett az orosz elnök arra is utalt, hogy Wagner vezére drogfogyasztó volt – írta meg a Bloomberg.

Putyin a Valdai Klub éves közgyűlésén tett megállapításokat az esettel kapcsolatban. Leszögezte, hogy 

nincs bizonyíték arra, hogy külső behatás érte volna a repülőgépet.

 Emellet az orosz elnök szerint érdemes lenne alkoholt és kábítószert is vizsgálni az áldozatok vérében, ugyanis az orosz biztonsági szolgálatok 

nemcsak 10 millió dollár készpénzt, hanem 5 kilogramm kokaint is találtak,

 miután átkutatták a Wagner-csoport szentpétervári irodáit. 

Tehát Putyin jelenleg nem lát semmilyen bizonyítékot arra, hogy Prigozsin merénylet áldozata lett volna. Ezzel szemben a névtelenségük megőrzése mellett a lapnak nyilatkozó amerikai tisztviselők azt állítják, hogy 

a repülőgépet egy bomba semmisíthette meg.

Az Embraer SA Legacy 600-as magánrepülőgép mind a 10 utas és a személyzet, köztük Prigozsin néhány főhadnagya, meghalt, amikor az augusztus 23-án Moszkvából.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszander Kazakov

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2023. október 06. 07:56
Ilyen felőrlő harcba küldeni katonákat drog nélkül... Az amcsik ezért fejlesztették ki az elesdét. El is estek ahogy kellett. Szerintem nem terjeszteni volt a kokó, hanem bátorítónak saját használatra.
Kormánypárti2
2023. október 06. 07:41
Végülis? A Zámbó király is csak viccelkedett. Lehet hogy ott is akadt egy betépett vicceskedő, aki gránáttal zsonglőrködött a többiek szórakoztatására.
ördöngös pepecselés
2023. október 06. 07:20
elképesztően primitív a magát felsőbbrendűnek beállító nyugati propaganda mert az oroszok minden szavát hazugnak akarja beállítani
I_Isti
2023. október 06. 07:19
Ez fejlett tudatú cia módszer. Mármint amikor a titkosak drogbizniszből finanszíroznak piszkos ügyeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!