A Mona Lisa visszaköveteléséről beszélt Salvini

2019. március 13. 17:48

Csak viccelt.

2019. március 13. 17:48

A Mona Lisa visszakövetelésével viccelődött Matteo Salvini, az olasz kormány erős embere szerdán egy római sajtótájékoztatón, amelyen a Leonardo da Vinci halálának 500. évfordulója alkalmából tartandó rendezvényeket ismertették. 

A jobboldali Liga párthoz tartozó miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter egy ponton bejelentette, a francia nagykövettel éppen azon dolgoznak, hogy a párizsi Louvre-ból kerüljön vissza Olaszországba a reneszánsz mester világhírű alkotása. 

„Kényelmesebb lenne mindenki számára, aki közelről meg akarja nézni a híres festményt" – mondta. Hozzátette azonban, hogy csak viccelt. 

Olaszország és Franciaország viszonyát jelenleg több vitás kérdés is terheli, egyebek között a Leonardo Da Vinci-jubileum alkalmából kölcsönadandó műalkotások ügye. Párizs február elején hazarendelte nagykövetét egyes olasz vezetők szélsőséges franciaellenes kijelentései miatt.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2019. március 13. 22:59
"nem maradt magántulajdonban, hanem "kommunizálva" lett. " Az aranyborjú miből is készült?
afterall33
2019. március 13. 20:20
Mit szórakozik ez az "olasz" pöcs? Fel akarja fordítani Európát? Kinek a csicskája?
korona
2019. március 13. 19:44
Az a bajunk, hogy NINCS TENGERÜNK ! És ahogy a dolgok alakulnak, már nem is lesz még egy vacak, kis darabka, hideg litorálunk sem, mert HAGYTUK ELVESZÍTENI amit nagy nehezen elértünk. Nem rég történt: 1918-ban. Hatalmas bűnt követtek el királyaink, hogy ezt megengedték, nem gondolva ránk, az utánuk jövőkre. Így ma egy kicsi, szinte városállamocska maradt nekünk messzire a tengerpartoktól. Nem voltak őseink eléggé harciasak és erélyesek. Ez maradt ránk.
korona
2019. március 13. 19:36
Már bocsánat, de sokan nem ismerik a történelmet, a földrajzot, a népeket, nemzeteket. Nem a gyűlölet nyelvén kell mindenáron szólni más nemzetekről ! Ez úgy butaság, ahogy van. Franciaország Európa legszebb vidéke, a városaik gyönyörűek, az irodalmuk a világ leggazdagabb irodalma és az iparuk ma is az elsők között van. A francia ember kedves, barátságos, könnyed, és alapjában művelt. Ők diktálták a divatokat, amit bizony mi is átvettünk. És nem kell félteni a franciákat és Franciaországot, mert mindig volt annyi eszük, hogy bármilyen tragédiából kikeveredtek. A gyarmatosítás a maga idejében kötelessége volt az uralkodóknak, de mi sajnos erről lemaradtunk elmaradottságunk miatt. Franciaországban jelenik meg először a POLGÁR fogalom, a szabad ember eszméje, elképzelés róla és a megvalósítása. Sajnos Magyarország nagyon sokáig a feudalizmusban és annak szellemében élt infrastruktúra nélkül és majd csak a kiegyezés után lódult meg a fejlődés, amelyet többször megszakítottak bizonyos politikai bandaháborúk. Franciaország maga Európa. Ma is gyönyörű, kellemes klímájú, jó konyhájú és jó benne élni. Ahogy ismerőseim többször is elbeszélték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!