Újabb izgalmas parlamenti csoport megalakulását jelentette be az Országgyűlés alelnöke

2023. szeptember 25. 18:01

A Parlament űrpolitikai csoportja megkezdi munkáját.

2023. szeptember 25. 18:01

Új parlamenti csoportot jelentett be hétfőn Jakab István, az Országgyűlés alelnöke.

Korábban már írtunk arról, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter aláírt egy szerződést az amerikai űrkutatási hivatallal (NASA) szorosan együttműködő, Axiom Space nevű vállalattal. Ennek nyomán biztossá vált, hogy évtizedek után a második magyar űrhajós is megkezdheti a misszióját 2024 végén vagy 2025 elején.

Friss fejlemény űr témában, hogy megalakult a Parlament űrpolitikai csoportja. 

Ennek tagjai: Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, Bánki Erik fideszes képviselő, valamint Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. szeptember 25. 20:18
>>>gyaloggos<<< Hofi Géza máris kezdené: Figyelj haver! Hallottad? Még nem? Nahát! Bizottságunk van az égbe jutáshoz! Raketta, űrhajó, űrhajós még nincs, de ezek már üléseznek, agyalnak az "űres" fejükkel. ............................ Nagy baj lesz ebből még meglátod! A nagykövetet is hazarendelhetik (végre), persze irigységből. Ilyen kaliberű bizottságot ők aztán nem tudnak kiállítani, megvertük őket az űrversenyben. .......................
szarvas-2
2023. szeptember 25. 20:17
A Lajos és a Német Géza bácsi antlantista,mihaszna fia azért tulzás.. :)
Osztap_Bender
2023. szeptember 25. 19:54
Friss fejlemény űr témában, hogy megalakult a Parlament űrpolitikai csoportja. Ennek tagjai: Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, Bánki Erik fideszes képviselő, valamint Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős Elvtársak! Az űrkutatás nem a sok politikusi fejben található űr kutatásával foglakozik, hanem a világűrével. Ezek közül a seggfej "tudósok" közül vajon melyik ismeri mondjuk a "Thales tételt"? Előre szólok, ez nem előétel vagy betegség, hanem a matematika egy része. Holmi körben felvehető háromszögek tulajdonságaival foglalkozik. No elvtársak és elvtársnő, lehet nyilatkozni a dologról? Ha esetleg ez nem megy, talán az űrből visszatérő tárgy érintési szögének és sebességének összefüggéséről mit tudnak nyilatkozni, mint a "tekintélyes bizottság félnótás tagjai"? A rosszul megválasztott paraméterek a visszatérő űrhajó elégést vagy visszapattanást eredményezhetik. Mindkettő az űrhajósok halálát okozza.
Akitlosz
2023. szeptember 25. 19:26
https://atlatszo.hu/wp-content/uploads/2016/08/urallomasepul_grid2_fekvo_lead-768x432.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!