Teljes napfogyatkozás lesz áprilisban!

2024. február 06. 19:00

A NASA szerint a jelenség egyes térségekben akár 4 perc 28 másodpercig lesz látható lesz.

2024. február 06. 19:00

A NASA beszámolója szerint, április 8-án igazi kuriózumban lesz részük az Egyesült Államok lakóinak, ugyanis északon többfelé teljes napfogyatkozást figyelhetnek meg, de részlegesen majdnem a teljes lakosság láthatja majd a látványos eseményt – írja a Bors. A NASA kiemelte, hogy a mostani hasonló lesz, mint a 2017-es napfogyatkozás volt, azonban az áprilisi jelenség most nagyobb területet fed majd le, 

így sokkal több ember csodálhatja majd meg.

Emellett az áprilisi napfogyatkozás az időtartamát tekintve is különlegesnek számít, egyes térségekben akár 4 perc 28 másodpercig is látható lesz. A NASA szerint az Egyesült Államokban élők 99%-ka lehet majd tanúja a részleges vagy teljes napfogyatkozásnak az otthonából is. Ezen felül pedig még az ország minden szomszédos államában, valamint Alaszka és Hawaii egyes részein is legalább részlegesen tapasztalhatják a jelenséget a helyiek.

Nyitókép: Bryon Houlgrave / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jovanazugy
2024. február 07. 05:20
Csak bizonyos helyen látható az is részlegesen, köszi a hírt, úgy naponta ingázuk az Egyesült Államok északi részébe, hogy ezt láthassuk. Valahol valakik kisidőre akár láthatnak is valamit. Mit is kezdjek ezzel a semmitmondó információval
bodrigyuri
2024. február 06. 23:04
Nna, jó lesz! Összecsapnak majd világvége alkalmából az elbutult barmok. Sátánisták a zsidókeresztényekkel. Plussz négerek.
Pandaka pygmaea
2024. február 06. 20:07
A mosléknak meg 2022. áprilisa óta tart a (legutóbbi) teljes napfogyatkozás. A legközelebbi 2026-ban lesz. 🤭
Obsitos Technikus
2024. február 06. 19:42
Amerikában.. Oda akkor sem mennék, ha az lenne az egyetlen az életemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!