De mit tettek értünk a brüsszeliek?

2017. március 26. 10:07

Az elmúlt hatvan év vívmányait mutatja be egy percben az Európai Unió Tanácsa, cáfolva a vádakat, miszerint az unió haszontalan, beleszól az emberek életébe, antidemokratikus, nem törődik valós problémákkal.

2017. március 26. 10:07

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. március 27. 11:55
Az EU-val az a probléma, hogy azt hitték, hogy mindenki olyan becsületes, mint az alapítók, és az új tagállamok majd szépen költenek arra, hogy oktatással és innovációval utolérjék a nyugatot. Na, nem sikerült, jelentem, mivel elloptuk! És az ellenőrzés, naivitás miatt sajnos populista takonygerincű férgek kerültek hatalomra (orbán, gyurcsány), és a klientúra gazdagításáról, a média és az alkotmánybíróság bekebelézéséről szólt az EU-csatlakozásunk. A klientúraépítéshez pedig rengeteg pénzt adott az EU, és szépen végignézte, ahogy ellopjuk az összes támogatást, miközben üvöltve pofázunk, hogy nekünk deszar. Nem sikerült a naponta érkező 2milliárdból egy rendes országot kreálni, csak egy ilyen stupid, békemenetelő, rasszista, homofób, xenofób, manipulálható, elszegényedő szerencsétlen nemzet lettünk. Nem sikertörténet az EU. A SAJÁT VEZETŐINK MIATT! Addig jó, míg Schengen van. Ha az bezárul, előtte menekülni kell, mert nagyon csúnya büdös hely lesz ez az ország (az orosz medve már ölelget minket), és már sajnos fél lábbal a ganéban tapicskolunk.
Akitlosz
2017. március 26. 16:52
Pedig tényleg antidemokratikus. Az EU szintű népszavazás intézménye nem is létezik, még áljogként sem. S igazából a vezetőket sem úgy választják. Egyetlenegy EU-s vezetőt sem. Nálunk még az EU-s képviselőket sem lehet választani, azokat is a pártok delegálják a listáikról. A maximum akiket választani lehet az pár parlamenti képviselő, persze nem az összes és a főpolgármester Budapesten. A legfőbb górékat aztán ugyan nem, állami szinten sem, EU szinten meg aztán pláne nem, sőt ott senkit. De ez nem is lenne annyira fontos, ha a vezetőkre, EU-s testületekre nézve kötelező erejű népszavazásokon dőlnének el a dolgok. Vagy nem tudják, hogy mi az a demokrácia vagy szándékosan hazudnak róla.
szemlelo
2017. március 26. 14:38
Azt a témát persze bölcsen kikerülik, hogy a problémát nem az únió, hanem a brüsszeli bizottság okozza. Emellett továbbra is gondosan hallgatnak arról, mi a cél. Egy egy nyelven beszélő, egy központból irányított, mindenbe beleszóló szuper-állam? Mert ebbe az irányba tolják...
zakar zoltán béla
2017. március 26. 12:08
Schulzkulcsot a zárba, Junckert a bunkerba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!