Miért barbár és kegyetlen az abortuszrendelet önmagában?

2022. szeptember 26. 17:04

Arra lenne szükség, hogy végre a MOK elmondja a véleményét ahelyett, hogy a doktor belügyminiszter tábornok ostoba rendeletét „ratifikálná”!

2022. szeptember 26. 17:04
null
Dr. Kunetz Zsombor
Facebook

„Tehát az abortusz rendelet módosítása kapcsán a Magyar Orvosi Kamara nyílt társadalmi vitát indít. »Megszervezünk egy olyan rendezvényt, ahová minden szakterület, minden érintett egy-egy képviselőjét meghívjuk egy rövid vitaindító, gondolatébresztő felszólalásra, és nagy teret adunk, kétszer annyi időt« – ATV 

Ahelyett, hogy elmondanák, hogy

Hogyan kellene csökkenti valójában az abortuszok számát, hogyan kellene ingyenessé, és könnyen hozzáférhetővé tenni a fogamzásgátló eszközöket (Franciaországban éppen most tették ingyenessé a sürgősségi fogamzásgátlást és törölték el a receptkötelességet).

Hogyan kellene megszervezni a szexuális felvilágosítást az iskolákban.

Hogyan kellene azonnal bevezetni az abortusz tablettát.

És

Miért szakmailag vállalhatatlan a rendelet.

Miért ütközik az orvosi tevékenységek legfontosabb alapkövének a Ne árts! elvével.

(Hiszen az abortuszt nem a lehető legkorábbi, hanem a szívcső lüktetésének időpontjától teszi lehetővé, az pedig alapvető tény, hogy minél idősebb a terhesség, annál nagyobb a szövődmény veszély.)

Miért ütközik számos jogszabályba rendelet, így pl. a betegek tájékoztatáshoz való joga sérül, hiszen ennek visszautasítását is lehetővé teszi a törvény.

Miért ütközik az Etikai Kódex paragrafusaiba a rendelet. Erről itt írtam: https://rontgen.444.hu/.../nemcsak-barbar-hanem...

Miért önmagában barbár és kegyetlen a rendelet, hiszen nem tesz különbséget sem fiatalkorúak (akár 14 év alattiak esetében sem), vagy megerőszakolt nők estében sem a rendelet (a házastársi erőszak is ideszámít ám), valamint egyáltalán figyelmen kívül hagyja a nő súlyos válság helyzetét, és még rúg egyet bele.

Nem, mindezek helyett a Magyar Orvosi Kamara eddig csöndben levő, sem a koronavírus válság alatta, sem az olyan ügyek, mint a Győri Kórház pénzszedési gyakorlata a halottak megtekintése kapcsán meg nem szólaló Országos Etikai Bizottság Elnök most megszólal többesszámban, »Mind a beteg érdekében, mind etikai szempontból támogatjuk ezt a változást« – Népszava

És ettől nem határolódik el a Magyar Orvosi Kamara a fentiek alapján, hanem kiad egy közleményt, amely szerint ez csak adminisztratív változás a rendeletben.

Most meg nyílt társadalmi vitát indít!

Jó reggelt, a társadalmi vita a MOK nélkül is zajlik, most arra lenne szükség, hogy végre a fentiek szerint a MOK elmondja a véleményét ahelyett, hogy a doktor belügyminiszter tábornok ostoba rendeletét »ratifikálná«!”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2022. szeptember 27. 10:35
Igen, Dr. Kunetz Zsombor kamu szakértőből kinéz a gyilkosság pártolása!
budapesti
2022. szeptember 27. 08:14
"a szívcső lüktetésének időpontjától" Óvakodik róla, hogy szívről beszéljen. Majd ő megmondja, hogy mikortól van szó valódi szívről. Majd ő megmondja, hogy mikortól "valódi ember" - akkortól, amikortól neki tetszik...
Reszelő Aladár
2022. szeptember 27. 07:15
Semmi újdonság. Csak az anya számít, az apának beleszólása gondolati szinten sem merül fel, a magzat élete pedig egy jogi-szakmai elmélkedés. Leírva még nem láttam, hogy mennyivel nagyobb trauma lehet örökbe adni egy gyereket, mint félúton meggyilkolni, de bizonyára az. Pedig ez a súlyos fogyatékkal születőben leszámítva a leghumánusabb megoldás lenne. Hiszen a születendő baba nem tehet a sem foggantatásának, sem az anyának társadalmi körülményeiről.
prosperitas
2022. szeptember 27. 02:17
Abortusz meg a rendelet kapcsán annyit tudok hozzátenni, hogy Kunetz Zsombornak csak egy sejtcsomó a megfogant gyerek. Így aztán perszehogy embertelen a rendelet. Hiszen egy sejtcsomónak egy abortáló orvos nem árthat, hiszen nem ember akinek árthatna. A nem kívánt terhesség esetén csak rossz és még rosszabb megoldások közül választhat az ember, azt gondolom, hogy igenis árt az abortusz a női léleknek. Az örökbeadás is. A legjobb kimenet, hogy utólag örül az ember, hogy esélyt adott önmagának és egy másik léleknek. Mi a megoldás? Sokkal több segítséget nyújtani azoknak, akik el akarják abortálni a gyereket, anyagilag és társadalmilag támogatni őket, jogy ne tegyék. Az elégtelen, hogy a társadalom elnézi, hogy emberek gyilkosságra jussanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!