Donald Trump éppen úgy ment életeket, hogy már nem is elnök

2022. június 24. 22:41

Miközben elítéljük a háborút, és azt mondjuk, senkit ne érjen bántódás, azokról a gyermekekről rendre megfeledkezünk, akik esélyt sem kaptak arra, hogy élhessenek.

2022. június 24. 22:41
null
A kopasz oszt
Facebook

„Csak halkan jegyzem meg: Donald Trump éppen úgy ment életeket, hogy már nem is Elnök.

Az ugyanis elvitathatatlanul az ő érdeme, hogy a Legfelsőbb Bíróság radikális változást eszközölt az abortuszhoz való hozzáállásában.

Ebben a korban pedig, amiben jelenleg élünk, ez bizony egy történelmi jelentősségű eredmény, ami az egész világ számára példaértékű lehet.

Mert miközben elítéljük a háborút, az agressziót, azt mondjuk, hogy senkit ne érjen bántódás, azokról a gyermekekről rendre megfeledkezünk, akik esélyt sem kaptak arra, hogy élhessenek.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PGuszti
2022. június 27. 06:54
Miután fél évszázada egy bírói döntéssel - miszerint az amerikai alkotmány garantálja a nők korlátozás nélküli abortuszthoz való jogát - elvették a tagállamok jogát az abortusz törvényi szabályozására, most egy újabb bírói döntés felülírta a korábbi döntést. Ezentúl újra a tagállami hatáskör az abortusz szabályozása. Pontosan ez történt most, és nem tiltották be az abortuszt az Egyesült Államokban. Ráadásul, ha valamelyik tagállam korlátozza az abortuszt, senki nem tilthatja azt meg, hogy az 50 tagállam közül egy másikban szabaduljon meg nem kívánt magzatától egy nő. Tehát az összes rémisztő alternatíva - kötőtűvel a szomszédasszony oldja meg a nem kívánt terhességet, stb. - nevetséges károgás csupán.
Rézvirág
2022. június 26. 13:36
Javaslom, egy kicsit járjatok utána, hogy milyen volt az abortuszhelyzet az USA-ban. Keress rá: Abby Johnson, Planned Parenthood (angolul tudók előnyben) dióhéjban: A csaj egy abortuszklinika vezetője volt. Gondolnád, hogy orvos, vagy legalább szülésznő, de nem. Sebaj, ő csak vezeti a klinikát, de ami a legmegdöbbentőbb: ezeken a klinikákon nem kell orvosi végzettség az abortusz elvégzéséhez. A csaj akkor lett egy csapásra abortuszellenes aktivitsta, amikor az egyik ilyen abortuszt végző "szakember" 2009-ben !!!!! bemutatta neki, hogy ő -micsoda modern technika (mondom 2009 bazmeg)-, ultrahangon figyeli abortusz közben, hogy a méhen belül merre mozog az eszközével. Ő meg ledöbbent, hogy úristen, a magzat rettegve menekül (idegrendszer nélkül tuti rettegve menekül, persze. mint a beletört tojáshéj, amikor ki akarod halászni a fehérjéből. az is "rettegve menekül".). És azzal a lendülettel fel is mondott, azóta aktivista a másik oldalon, és szült 7 gyereket. (lehet, azóta már többet) Én most tényleg nem akarok azon vitatkozni, hogy egy 12 hetes magzatot el lehet-e távolítani az anyaméhből, hogy embernek számít-e, hogy fél-e, stb. De óvva intek attól mindenkit, hogy az ottani helyzetet az európai alapján ítélje meg. Ott mindenféle orvosi végzettség nélkül kaparják ki a nőket, vagy adnak nekik egy tablettát, amivel hazaküldenek, aztán lesz ami lesz, és bizonyos államokban szülés közben (!!!) -és itt már nem lehet vita arról, hogy egy életképes, kész emberi lényt gyilkolnak meg- is elvégzik az abortuszt.
Agnieszka
2022. június 26. 10:54
Az inga visszaleng. Hátborzasztó és megdöbbentő volt az anya akarata szerint az érett magzat "abortálásának" lehetősége a szülés során, orvosi asszisztenciával, mint lehetőség az Államokban. Szinte hihetetlen, h. ERRE akadjon kórház, orvos. Az abortusz tragédia. A magyar szabályozás maximálisan liberális, bár a 12 hetes magzat abortálása is meredek. Lehetne akár 8 hét a határ, de NEM fognak hozzányúlni. A katolikus egyház merev abortusz ellenességében van logika, bizony, nemcsak egyszerű életek, de a kor Bachjai, Leonardói, Newtonjai sem születhetnek meg. Kiszámíthatatlan, mi érték vész el, de ha ez NEM szempont, sőt, vannak ellenkező lehetőségek is, akkor sem normális közgondolkodás, ami az abortusz lehetőségét alap jogként fogadja el, a terhesség késői szakaszában IS. Más országok ügye kevésbé fontosak számunkra.
LancelotDuLac
2022. június 25. 17:30
Maszturbálni is tilos - mert az is tömeggyilkosság, hiszen a sperma él és mozog - sőt intelligens módon keres, mert megtalálja a petesejtet! De ha kiverik szegényt.....meghal. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!