Karácsony Gergely és a diszlexia

2021. május 23. 14:42

A főpolgármester ismét az áldozati szerepben akarhat tetszelegni.

2021. május 23. 14:42
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„Újabb magyarázkodás, újabb áldozati szerep? »Az én esetem az angollal annyiban speciális, hogy huszonéves koromban az egyetemi angoltanárom mondta, hogy nekem valószínűleg diszlexiám lehetett iskoláskoromban, amit azóta kinőttem, vagy, azt hiszem ez a szakszerű kifejezés, kompenzáltam« – nyilatkozta Karácsony Gergely. A baloldali miniszterelnök-jelölt tehát két héttel a botránya kirobbanása után most éppen az állítólagos (szavai szerint sosem bizonyított) diszlexiájára hivatkozik azzal kapcsolatban, hogy miért nem beszél semmilyen idegen nyelven. Jól ismert taktika lehet ez részéről: ismét az áldozati szerepben akarhat tetszelegni. Azt remélheti ettől, hogy majd megsajnálják és ezáltal szimpátiát vált ki.

Ez egyébként már a sokadik magyarázkodás a hazugságspirálba került politikus részéről: korábban azt állította, hogy középfokú nyelvvizsgája van, majd kiderült, hogy nincsen, csak egy lektorátusi vizsgája. Azt is mondta már, hogy tökéletesen érti az angolt, majd kiderült, hogy még a legegyszerűbb angol kérdéseket sem érti meg. Ugyancsak hazugságon érték a doktorijával kapcsolatban. Ezek után erősen kérdéses, hogy az újabb magyarázkodás igaz-e! Természetesen, ha igaz, akkor az nagyon sajnálatos, hiszen nagyon sok ember szenved a diszlexiától, akik speciális képzést igényelnek. Mindenesetre érdekes, hogy eddig erről sosem beszélt!

Állítása szerint egyébként csak gyerekkorában volt diszlexiája, amit kinőtt (szakértők szerint ez egyébként lehetetlen), tehát ez továbbra sem magyarázat arra, hogy a 45 éves politikus az elmúlt évtizedekben miért nem fejlesztette ezeket a képességeit, miért menekül az egyik hazugságból a másikba… És hogy mi is az a diszlexia? A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképességzavar. Fő tünete az olvasási képesség elmaradottsága az életkor, iskolázottság és intelligencia alapján elvárható szinttől. Problémát okozhat a betűk, szavak és számok felismerése, leírása, a leírt betűket felcserélhetik, vagy ellenkező irányban olvashatják. Az olvasott szöveget nehezen és hibásan idézik vissza, lényegét nem tudják visszaadni. A szakértők szerint egyébként a diszlexia nem betegség, ezért nem is »gyógyítható«, mert atipikus idegrendszeri fejlődés, amelynek egy életen át előnyei és hátrányai vannak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2021. május 24. 21:12
Nem azt mondták, Geri! Diszkrepancia, ami a te képességeid és a miniszterelnöktől elvárható szint között áll fenn
elfújta az ellenszél
2021. május 24. 21:10
Syr Wullam
2021. május 24. 10:05
Drága csillagom, a diszlexia vajon miért nem látszik a magyarul írt faszbukos posztjaidon. Mert azokat Gáljé írja? Vagy a magyar diszlexiát előbb nőtted ki, mint az angolt? Vagy magyarul nem is voltál diszlexiás csak angolul? Muhahahahahaha! :-))
matykox
2021. május 24. 08:30
Egyértelmű manipuláció ez is, mint MINDEN a karácsony díszfasz körül. Nemsokára kiderül az is, hogy gyerekkorában - buzi - kislány - léghajó is volt, vagy szeretett volna lenni. Vagy orvos, hogy embereket mentsen. Vagy Nobel-dijas feltaláló - természetesen ugyanezért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!