Az elvtársak összevissza beszélnek

2020. március 16. 11:17

Röhejes ellentmondások, Kína-szindróma az ellenzéki sajtó járványkezelésében.

2020. március 16. 11:17
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Hargitai Miklós nyitotta ki a szemünket még szombaton, amikor megírta korszakos jelentőségű cikkét a Népszavában. Hargitai az eszme hű harcosaként a valóság eleven húsába vájja körmét, hogy fájjon a diktatúrának: »Magyarország most valahol ott tart, mint a Kínai Kommunista Párt januárban, amikor fölismerte, hogy a hallgatással nem lehet megállítani a járványt.« Ez itt Kína! És nekünk, elvtársak, ma már nem Kínára kell vetnünk vigyázó szemünket, hanem Berlinre, Brüsszelre és Stockholmra. Helyesen ismerte fel tehát Hargitai elvtárs a lényeget: »A sajtó maradék részére óriási felelősség hárul. […] Az emberek hiteles, hasznos információkra vágynak, hogy megalapozottan hozhassák meg az életükre vonatkozó döntéseket; eljött az a pillanat, amikor nem fogadják el a kétféle valóságot, és ha dönteniük kell, akkor nem az álhíreket választják.«

Hargitai elvtárs kiváló eszmefuttatása annyira magával ragadott engem is, hogy a hétvégén akkurátusan és figyelmesen elolvastam a »sajtó maradék részét.« Nyugodtan állíthatom, hogy megvilágosodtam. Úgy hullt le rólam az álhír, mint Hargitairól a maradék józan ész a boldog ellenzékiségben. El is határoztam, megosztom önökkel a hétvége ellenzéki sajtójának híreit és véleményeit, lássák önök is, mennyire egyértelmű, kristálytiszta és világos az a világ.

Lássuk először, hogy is csinálják ott, ahol nem a kínai példát követik, például a tökéletes, liberális mintaállamban, Svédországban: »Koronavírus: Svédország leáll a széles körű teszteléssel és a számok közlésével.« Ezt adja hírül az Index 14-én szombaton 12 óra 22 perckor, és azonnal érezzük a szégyent a magunk »titkolózása« miatt. A cikkből aztán megtudjuk: »Svédországban elérte a koronavírus-fertőzés azt a szintet, amikor már nemcsak egy-egy elszigetelt esetről vagy fertőzési láncról beszélhetnek, hanem már szabadon terjed a járvány az ország lakosai között, ezért a svéd közegészségügyi hatóság azt a meglepő döntést hozta pénteken, hogy felhagynak a széles körű teszteléssel és a fertőzöttek számának napi közlésével. […] A szervezetet vezető Anders Tegnell ugyanis úgy véli, hogy az intézkedések a fontosak, nem pedig a számadatok, főleg hogy könnyen lehet, már most is sokkal nagyobb mértékű a fertőzés, mint ahogyan azt gondolják.«

Ugye önökben is összeállt a kép? Az Orbán-diktatúrában napi szintű a tájékoztatás és az új adatok közlése, ezt az ellenzék kevesli, ahogy a tesztelések számát is, és helyesen rávilágít a tényre, miszerint ez a Kínai Kommunista Párt tempója. Ezzel szemben a művelt Nyugaton, például Svédországban egyáltalán nem tájékoztatnak és nem tesztelnek, mert ott tudják, mi a helyes. Azt is megtudjuk a cikkből, hogy »Svédország a legfertőzöttebb európai országok közé tartozik«, ami azért fontos, mert az ellenzéki sajtó megírta, hogy teljes ostobaság az összefüggés keresése a migráció és a járvány között, hiszen – írták ők – »például az egyik legbefogadóbb országban, Svédországban alig van fertőzött.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZolieM
2020. március 16. 23:11
"nem tudjuk elképzelni, mi lett volna, ha a kínaiak nem vezetik be a karantént" Falus Ferenc 444 03.02.
BőröndÖdön
2020. március 16. 21:16
Zsozsó,borzalmas vagy...:(
Európai téridő
2020. március 16. 18:49
A kommentelők is összehordanak tücsköt-bogarat. Néhai Peterdi Pál pedig forog a sírjában.
Tamas101
2020. március 16. 17:35
Zsótinak a legjobb lett volna csöndben lapulni. Azok után amit leadott pár hete arról, hogy vaklárma a járvány, felesleges pánik keltés az egész. És most van önbizalma megint osztani az észt! Őrület. Egy valamire való, egészséges önértékeléssel rendelkező ember, fogja magát és hallgat, és olvas, DE NEM ÍR! De Ő nem! Ő megint okoskodik, osztja az észt, amiről pont most derült ki hogy nincs is neki. Mégis osztja. Komolyan mondom, hogy ezt alig hiszem el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!