Az összeomló birodalom pont olyan jó kikapcsolódás, mint A remény rabjai

2017. június 12. 10:09

John Scalzi tökéletesen tisztában van vele, hogyan kell olyan sci-fit írni, ami mindenki számára befogadható.

2017. június 12. 10:09
Pintér Máté
Roboraptor

Scalzi világépítés tekintetében A Dűnét veszi alapul. Adott egy galaktikus monarchia, ahol a kereskedelemből kialakult arisztokrata családok a maguk pecsenyéjét próbálják sütögetni, és ahol senki nem riad vissza a politikai merényletektől. A könyv egyik legjobb ötlete, az Ár koncepciója viszont leginkább Vernor Vinge Tűz lobban a mélyben című regényének zónás koncepciójára emlékeztet, olyasvalamiként kell elképzelnünk, mintha egy természetes féregjárat-sztráda lenne az űrben. Csakhogy ez az egyébként jó ötlet Vinge kötetében jóval kidolgozottabb formában kerül elénk.

Szóval Scalzi megint megírta A remény rabjait. Megbízható minőség, garantált kikapcsolódás, ami mindenki számára befogadható. Mivel maga a szerző is tisztában van azzal, hogy ő ilyeneket tud írni, 13 kötetre szóló szerződést kötött a Tor könyvkiadóval. Vagyis akinek Az összeomló birodalom tetszett, nyugodtan számíthat a folytatás érkezésére, mert garantáltan jönni fog. És nagy valószínűség szerint az is olyan lesz, mint A remény rabjai. Jónak jó, de nem eget rengető, pláne nem zsánerújító.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!