John Scalzi: Az összeomló birodalom

2017. május 29. 11:52

Akad itt merénylet, háború, összeesküvés, barátság, árulás, halál. Egy nagyon leegyszerűsített és lebutított Trónok harca pár oldalba besűrítve.

2017. május 29. 11:52
Timberwolfes
Könyvgalaxis

A történet a fenti három szereplő körüli eseményeket meséli el. Akad itt merénylet, háború, összeesküvés, barátság, árulás, halál. Egy nagyon leegyszerűsített és lebutított Trónok harca pár oldalba besűrítve. A szálakat valaki vagy valakik a háttérben mozgatják és ez a bábjátékos csak a saját érdekeit lesi. Tény hogy az Ár már korábban is összeomlott. A Földdel, mint az Egyesülés kiinduló bolygójával az első Ár rendellenesség során megszakadt a kapcsolat, megszűnt az Ár földi folyama. A mostani állás szerint a Mezsgyére száműzött tudós már korábban megjósolta, hogy ismét be fog következni egy összeomlás, viszont most végleges is lehet akár.

Scalzi kisujjgyakorlat gyanánt összecsapott 300 oldalnyi bevezető regényt. A kérdés nyitott marad, mi fog történni a Birodalommal. A folytatásnak lehet esélyt adni, mert egy nagyon leegyszerűsített belépő kategóriás sci-fit olvastunk, ami után talán már egy vérbeli összeesküvésekkel és árulásokkal teli űropera fog következni. De fel van adva a lecke, ez a könyv egy »Scalzi szűznek« akár még jó kiindulási pont lehet, de egy tapasztaltabb Scalzi olvasó feltehetőleg elég nagy hiányérzettel tette le. Reménykedünk, hogy a folytatás összeszedettebb lesz, a karakterek még részletesebb kidolgozást kapnak és talán egyfajta jellemfejlődés is jellemzi majd őket. De addig is marad ez a bevezető könyv, aminél bizakodunk, hogy csak jobb jöhet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!