A kicsi és gyenge, kevésbé intelligens nők

2017. március 21. 09:42

A hazugságokat nem a természet, hanem az emberek találják ki, és megcáfolni is csak emberek tudják.

2017. március 21. 09:42
Péterfy Gergely
WMN

„Senki sem vitatja, hogy az ember a természet része, az emberi elme viszont úgy működik, hogy a természetben nem lévő dolgokat is képes megteremteni. Például ezt a monitort, amin most ezek a sorok olvashatók. Meg az emberi társadalmat, amelyben a törvényeket – akár tetszik ez egyeseknek, akár nem – mi alkotjuk. Nem mutogathatunk sem felmentésül, sem igazolásul a természetre, ha emberi viszonyokról van szó, sem jó, sem rossz tetteinkre nem ad felhatalmazást semmiféle emberen kívüli erő, sem Isten, sem természet, sem bármi más. Vannak nyomorult és hitvány emberek, akik csak abból tudnak önbecsülést meríteni, hogy arról ábrándoznak, hogy a természet (vagy Isten) őket értékesebbé és jobbá teremtette, mint másokat. Minthogy magukat képtelenek jobbá és értékesebbé tenni, ebbe a hitvány hazugságba kapaszkodnak. Ameddig mi, többiek hagyjuk ezt. Mert a hazugságokat nem a természet, hanem az emberek találják ki, és megcáfolni is csak emberek tudják.

És persze mondanom sem kell, az a meggyőződés, hogy valaki a természet törvényei miatt többet érdemel másoknál, a természet adta alacsonyrendűség legbiztosabb jele (ez persze egy ironikus mondat volt).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2017. március 22. 03:47
Te Péterfy, mi a magyarázatod arra, hogy a védenceid gyakorlatilag a cipőkön, ruhákon,kozmetikumokon kívül (no meg ellenségeken és barátnőkön) sohasem gyűjtenek semmit, pláne régiségeket? Miért akarnak folyamatosan lecserélni valami régebbit újabbra (bútor, szőnyeg, függöny....férj, barát)? Ez melyik tulajdonságuk javára/rovására írható? Mert a férfiakra nem igazán jellemző Mennyi intelligencia szorul abba, hogy valakinek többszáz egyszer viselt cipője, ruhája van? Hogy valaki órákat tölt sminkelésen, naponta? Hogy botoxal felismerhetetlenül csúnyára plasztikáztatja magát? Hogy akkora emlőket csináltat magának, hogy pár hónapi szenvedés után le kell cseréltesse kisebbre? Hogy a divat kedvéért bízonyítottan egészségkárosító ruhákat, cipőket hordjon, vagy anorexiás gebévé háljon? Nos, ilyenkor hol van az a tömérdek intelligencia?
pemete jakab
2017. március 21. 22:29
Nálunk a családban mindig enyém az utolsó szó: Igen, Drágám, ahogy akarod!
Peter8811
2017. március 21. 18:36
"A hazugságokat nem a természet, hanem az emberek találják ki, és megcáfolni is csak emberek tudják." Törvényt kell hozni, hogy a hazugságot cáfolót lehessen büntetni.
Peter8811
2017. március 21. 18:33
Ki ez a fasz, aki gyengébb a nőknél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!