Mark Frost: Twin Peaks titkos története

2017. február 23. 09:39

Azt gondolom, hogy aki kezébe veszi ezt a könyvet, azt Twin Peaks város és a lakói fogják érdekelni elsősorban, erre viszont a könyv közel felééig várni kell, és ez egy elég hosszú, helyenként vontatott várakozás.

2017. február 23. 09:39
Brandon Hackett
ekultura.hu

Szerencsére azonban nem hiábavaló. Mert abban a pillanatban, amint eljutunk idáig, és előkerülnek a twin peaks-i főbb lakosok, minden a helyére kerül. Innentől egy sor remek háttértörténetet ismerhetünk meg különféle naplókból, vagy Robert Jacoby (a pszichiáter Jacoby testvére) helyi újságíró tollából, mint például a Martell és a Packard család viszonya, Pete és Catherine házassága, Tuskó Lady története, a Könyvesházi fiúk létrejötte, Josie Packard szövevényes múltja, valamint a Norma, Nagy Ed, Hank, Nadine szerelmi négyszög előzményei Sólyom naplója jóvoltából, és még lehetne sorolni. Ráadásul fellibbent egy sor, a sorozat végével kapcsolatos, apróbb történést, és néhány szereplő későbbi sorsa is kiderül.

Ezek azok a részek, amikor igazán élveztem a könyvet, mert ezek tesznek igazán hozzá a sorozathoz, világítanak meg néhány háttéreseményt, és ezekhez a szereplőkhöz lehet kötődni, rajtuk keresztül lehet igazán megérteni Twin Peaks mélyében rejlő titkokat. A végére ráadásul a hosszas és felesleges felvezetés is értelmet nyer, mert a történet kifutása egészen érdekes megvilágításba helyezi a Twin Peaks sorozat végén történteket. Ettől még azonban a könyvben elfoglalt súlya több, mint sok.

A magyar kiadás az eredetihez hasonlóan kifejezetten igényesen összeállított könyv, tele fiktív újságkivágásokkal, »történelmi« dokumentumokkal, fotókkal, és maga a történet is ezeken keresztül bontakozik ki, egyúttal azt az érzetet keltve, hogy mi is együtt lapozzuk az FBI-ügynöknővel a feldolgozásra kapott dossziét, és együtt merülünk a rejtélyek mélyére. Twin Peaks rajongóknak mindenképpen érdemes elolvasniuk, csak az elején ajánlott némi türelem, mire a történések időben és eseményekben is megérkeznek a tévésorozatbeli Twin Peaksbe.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!