Mi a tisztátalan a szexben?

2016. február 02. 17:31

A test bálványozása, és ha egy másik ember élvezeteim kielégítésének eszköze csupán, elzár Istentől.

2016. február 02. 17:31
Kóczián Mária
Talita

„Először is érdemes életünk során tudomásul venni, hogy a test bálványozásának csapdája mélyen emberi, és nemcsak a rossz, hanem a jó forrása is a szexuális vágy: az intimitás megteremtésének egyik legbiztosabb útja, az utódok iránti vágyunk motivációja. De gyengék, törékenyek vagyunk, ezért mindig számolnunk kell azzal, hogy ez a vágyunk kisiklik. Akár egy házasságon belül is, s házastársunk nem lesz más, csupán eszköz, szexuális vágyunk kielégítésének eszköze.

Amikor Boulad arról beszélt, hogy mi a tiszta és mi a tisztátalan, abból indult ki, hogy semmi nem tiszta vagy tisztátalan önmagában, ez inkább egy attitűd (»a szívből származnak«). Úgy fogalmazott, hogy tiszta az, ami mintha áttetsző lenne, és azon keresztül közelebb kerülhetek Istenhez – személyesen én. A tisztátalan pedig akadályt jelent Isten felé, elzár tőle. A test bálványozása, és ha egy másik ember élvezeteim kielégítésének eszköze csupán, elzár Istentől. Akkor is, ha ez egy házasságban történik. Ilyen értelemben lehet egy házasság törvényes, de nem tiszta...

Tudom-e én úgy szeretni a házastársamat, hogy ne megkapni akarjam tőle az örömeimet, hanem adni akarjak neki? Ha házastársamon kívül más is megtetszik, akkor a helyzetet, a másik ember »kihívó« viselkedését, öltözködését fogom-e hibáztatni, vagy képes leszek-e azt mondani magamnak: »igen, ez a vágy bennem van, de ez kísértés...«. Feltétlenül tiszta-e egy szexmentes jegyesség? Feltétlenül tisztátalan egy nem szexmentes jegyesség?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2016. március 14. 09:20
minden normális ember így látja, persze nem úgy hogy mindenkivel megtapasztalod,de van akivel meg kell
peninsulavaldes
2016. március 14. 09:20
a szexualitással közelebb kerülsz istenhez,mert őt dicsőited,mikor csodálod a másikat.
kuwiq
2016. március 14. 09:19
Na hät emiatt se vagyok valläsos. Mégis miféle kapcsolataik lehetnek az ilyen szentfazekaknak? Szeresd a társad, szerezz neki örömöt, és hagyd, hogy ő is szerezzen neked! De ha azon jár az agyad, hogy ez most bűn vagy nem, akkor sok élvezet nem lesz benne. Inkább fordulj pszichológushoz! Arról nem beszélve, hogy ugyan miféle isten az olyan, aki örömre alkalmas nemi szerveket teremt (vagy a legújabb verzió szerint tervez), cssak éppen a használatukat tekinti bűnnek?
Andre1bp
2016. március 14. 09:18
Panaszkodik a csúfság, hogy a férfiaknak van szemük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!