Pimasz úr tévét vesz

2015. október 19. 13:42

Az előző rész tartalmából: Zsolt és Yvonne nagyon meglepődnek, mert valaki meg akarja venni a tévéjüket, holott az eredetileg nem is volt eladó.

2015. október 19. 13:42
Seres László
Seres László
hvg.hu

A kormánynak éppolyan fontos volt a TV2 megszerzése, mint az, hogy a magyar valós és online kaszinópiacon csak egyetlen ember maradjon talpon, történetesen a nevezett filmügyi kormánybiztos, ill. valószínű jövendőbeli tévétulaj. A Fidesz törvényhozásán belül valószínűleg külön jogászcsoport foglalkozik a személyre szabott törvényalkotással, s a Lex Vajna ennek a mintapéldánya.

A TV2 akkor mostantól kormányszócső lesz? Nem tudom, nézte-e valaki eddig a Tények c. hírműsort: eddig is az volt. Legalábbis a nyáron távozott, a TV2 üldözötteivel új portált előállító György Bence program- és hírigazgató regnálása alatt, amikor egy baleset, egy lakótelepi tűz és egy háromfejű borjú között egyértelműen a kormány hangján szólaltak meg (vagy ami még fontosabb: maradtak ki) a hírek.

A nap történései a leglebutítottabb bulvár mögé sorolódtak. A reggeli élő műsor vezetőinek állítólag előre megmondták, miről lehet a vendéget kérdezni és miről nem, s beszélik, ha kellett, fülesen súgták meg, mikor kell leállni a kérdezéssel. Amikor pedig a kormányközeli Századvég lemenedzselte a Zuschlag-ügy kommunikációját, a párt kommunikátorai állítólag a stúdióban, személyesen csekkolták a Zuschlaggal készült, szervilis Napló-riportot. Rogán Antal, Habony Árpád és a Fidesz vezetőit a bulvárban elhelyező, elmaradhatatlan Kaminski Fanny enyhén szólva már eddig is otthon érezték magukat a Róna utcában, elképzelni is nehéz, milyen új minőséget lehet még bevinni ebbe a meghitt, barátságos kormány-média viszonyba. Persze, mindig van még lejjebb, ahogy ezt az eddigi szánalmas próbálkozások, a Magyar Idők és a 888.hu is ékesen bizonyítják.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. november 12. 07:41
Ne várj csodát egy ilyen cionfiútól.
Ellensúly
2015. november 02. 17:53
Azért valljuk be: nehéz elképzelni a cikkben leírtakat. No nem azért, mert a Fidesz nem mászik bele olykor nyakig egy-egy média irányításába (ami a Nemzet-csoportnál folytatott gyakorlatról eddig nyilvánosságra került, az csak a jéghegy csúcsa), hanem azért, mert a TV2 ezer szállal kötődik a vörös-liberális oldalhoz. Vajon miért nem álltak ki a szoclib oldalhoz kötődő TV2-sök? Mert hogy a Nemzet-csoportnál dolgozók miért nem akarják kiteregetni a saját táboruk szennyesét, érthető. A túloldaliak viszont miért ne akarnák, ha lenne mit?
Ellensúly
2015. november 02. 17:53
Hidd el, hogy sajnos igaz. Nagyon sok mindent lehetne mesélni a g-nap előtti korszakról, de a saját táboron belüli szennyes kiteregetéséből csak a szoclib oldal húzna hasznot. A csoportos felmondások négy okra vezethetők vissza: – A Napi Gazdaság lényegesen nagyobb (másfélszeres, olykor többszörös) fizetést kínált. – Sokan attól tartottak, hogy irányváltás lesz, ami nyilván Simicska részegen tett „kibaszok minden orbanistát” megjegyzéséből eredt. (Persze aztán nem lett irányváltás, hiszen az új főszerkesztő, D. Horváth Gábor markánsan nemzeti-konzervatív értékrendű ember, ahogy a meghatározó pozíciókban is polgári értékrendű emberek vannak.) – Voltak, akik attól tartottak, hogy a kormány – ha már nem tudta megszerezni – bedönti a Nemzet-csoportot. – A negyedik ok pedig a tömegvonzás. Sokan hezitáltak, kivártak, és végül a kollégák lelépése bátorította őket a váltásra, vagy egyenesen a volt kollégák, felettesek hívására távoztak. Amúgy érdekességképp nézd meg, hogy a február 6-a előtti fél évben és az utóbbi fél évben hány politikai cikk ment ki az MNO-n. A g-nap előtti időszakban szinte csak MTI-hírek jelentek meg, cikkekből csupán a nyomtatott lap vezércikke, egy-egy írás a Fricz-blogon, illetve az életmódrovat írásai.
balbako_
2015. november 02. 08:19
Ha eddig is kormánytévé volt - ami ótvar hazugság - akkor miért izgul?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!