Éhségvita

2014. december 02. 15:42

Amíg Magyarországon megtörténhet, hogy akár egyetlen gyermek is éhezik, addig elfogadhatatlan minden politikusi sztárallűr: milliós karóra, kacsalábon forgó luxusvilla vagy fényűző, milliókat felemésztő vadászat, utazás.

2014. december 02. 15:42
Farkas Melinda
Magyar Nemzet

„Aki számba veszi az elmúlt évek családbarát intézkedéseit, nem hihet a katasztrófát harsogóknak: a családi adókedvezmény gyermekenként tízezer, három gyermeknél százezer forinttal hagy többet a családok zsebében. A gyed extrának köszönhetően a gyermek egyéves kora után munkába álló édesanyáknak fizetésük mellett továbbra is jár a gyed, akár százezer forinttal is növelve így a család bevételét, három év alatti testvérek esetén pedig ma már duplaellátás jár. Számtalan olyan intézkedés is javítja a nehéz sorsú gyermekek helyzetét, amelyeket nem mérnek a különböző statisztikai mutatók, sokszor azonban éppen ezek jelentik a valódi segítséget.

A szülők egy része ugyanis a pénzt nem mindig kenyérre költi, de ha a gyermek fűtött szobát, tiszta ruhát és meleg ételt kap, azt nem veheti el tőle senki. Ma már több mint száz Biztos Kezdet Gyerekház karolja fel a hátrányos helyzetű, öt év alatti kisgyermekeket. A kicsik itt enni kapnak és tisztálkodhatnak, emellett pedig olyan fejlesztésben részesülnek, amelynek köszönhetően nem kezdik az óvodát behozhatatlan hátrányokkal. A nehéz sorsú iskolásokat délutánonként és a tanítási szünetekben is segítik a tanodákban.

A helyzet tehát – minden ellenkező híreszteléssel szemben – ha lassan is, de javul. A cél azonban továbbra sem lehet más, csak a gyermekszegénység felszámolása. És amíg Magyarországon megtörténhet, hogy akár egyetlen gyermek is éhezik, addig elfogadhatatlan minden politikusi sztárallűr: milliós karóra, kacsalábon forgó luxusvilla vagy fényűző, milliókat felemésztő vadászat, utazás. Nem jogilag, erkölcsileg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. december 03. 08:52
Melinda,vigyázzon,ki fog kapni!
ceres
2014. december 02. 20:18
Ez tipikus hisztérikus túlzás.
tango47
2014. december 02. 19:24
Színtiszta demagógia. Attól, hogy a komplexusokkal rendelkező újgazdag politikusok ezentúl titkolják gazdag voltukat, még nem lesz jóllakottab egy gyerek sem.
Brigadéros
2014. december 02. 18:41
Ahogy a filmekben a kutya szerepeltetése, úgy az ellenzéki politikában is biztos recept az éhező gyerekek kontra felelőtlen politikusok képe. Érdekes módon soha meg nem nézi a liberálfasizsta média, hogy mi van ilyenkor a kedves szülőkkel!? Amúgy nem igazán értem ezt az éhezést, hiszen ingyen ehetnek a bölcsődétől az iskoláig, ingyen kapják a könyvet, annyi ruhát kapnak adományba, hogy mosniuk sem nagyon kell...most akkor hogyan is van ez???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!