Gaudi-Nagy ma is képviselő lehetne, de ő az EP-be akart menni

2014. május 10. 08:27

A Jobbik elnöksége előre jelezte neki, hogy nem még egy jogvédőt szeretnénk a brüsszeli képviselőcsoportunkba, hanem más területeket, szempontokat is szeretnénk szolgálni, így neki csak az országgyűlési képviselőséget tudjuk kínálni.

2014. május 10. 08:27
Novák Előd
Facebook

„Többen számon kértek az elmúlt hetekben-hónapokban, hogy Gaudi-Nagy Tamásnak miért nem biztosítottunk képviselői helyet, ezért szükségesnek tartom tisztázni helyzetét.

A Jobbik elnöksége szerette volna, ha Tamás folytatja honatyai tevékenységét, ő azonban nem akarta. Most ezt írja: »Megtisztelő volt, hogy hazámat szolgálhattam országgyűlési képviselőként. De nem tehettem meg, hogy letegyem az ügyvédi talárt, mert ez lett volna a feltétele annak, hogy folytathassam.« Ez azonban nem igaz, valójában ez nem feltétele, és ezt ő is tudja. Se jogszabály, se a Jobbik nem követeli meg. A törvény csak annyira kötelezné, hogy ügyvédi tevékenységéért plusz javadalmazást nem fogadhat el, be kell érje a képviselőként járó helyettes államtitkári tiszteletdíjjal (és költségtérítésekkel, személyi titkári és irodafenntartási keretekkel). Ráadásul valójában még juthatna is pénzhez ügyvédként, csak nem közvetlenül munkadíjként, hanem ha ügyvédi irodájának osztalékaként veszi fel, bár ez már egy jogi kiskapu volna. A lényeg, hogy valójában folytathatta volna párhuzamosan ügyvédi tevékenységét, ha győzte volna egy kisebb Országgyűlésben is, ahol már több feladata van egy képviselőnek.

Ő ezt nem akarta, s bár EP-képviselőként szeretett volna Morvai Krisztina mellett tevékenykedni, a Jobbik elnöksége Tamás kérésére előre jelezte neki, hogy nem még egy jogvédőt szeretnénk a szűkös, brüsszeli képviselőcsoportunkba, hanem más területeket, szempontokat is szeretnénk szolgálni, így neki csak az országgyűlési képviselőséget tudjuk kínálni, vagy egy brüsszeli intézményvezetői posztot, mert fontos volna a nemzeti jogvédelmet egy nemzetközi szervezetté szélesíteni, pl. az Amnesty Internationalt ellensúlyozandó. Utóbbira kezdetben nyitottságot mutatott, de aztán legnagyobb sajnálatomra mégsem volt hajlandó erre, és olyan irányba mozdult el, aminek nem látni a kifutását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. május 10. 19:51
Novák: "Gaudi-Nagy ma is képviselő lehetne"... ..ennyit a Jobbik "elhatárolódásáról" ettől a gyűlölködő, nemzetáruló örülttől...! Persze Nagy Tomi ügyvéd sokat tud a jobbikos csürhéről, ezért kesztyűs kézzel kell bánni vele...!
dick52
2014. május 10. 17:13
Akkor Gaudi Nagy csak jó pénzért nemzetvédő?
kjkj945
2014. május 10. 16:30
Morvai magával viszi, mint csicskát???
kuwiq
2014. május 10. 11:07
ami történt, az után a jobbik nem tűrheti, hogy gaudinak bármilyen, akár tanácsadói minőségben is köze legyen hozzá
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!