Fordítva a jogon

2014. január 30. 17:45

A jogvédő aktivisták még csak utalást sem tesznek arra, hogy miképp előzz meg egy nem kívánt terhességet, vagy hová fordulhatsz segítségért.

2014. január 30. 17:45
Lotte
Onleány Társasblog

„A jogvédő aktivisták még csak utalást sem tesznek arra, hogy miképp előzz meg egy nem kívánt terhességet, vagy hová fordulhatsz segítségért, ha anyagi vagy más okok miatt nem a legjobbkor kopogtatna az a kisbaba, mégis szeretnéd megszülni, és eluralkodik rajtad a kétségbeesés.Mert lehet ilyen nehéz pillanata az életnek, bizony lehet! De mindenkinek, aki a lelkébe néz, tudnia kell, hogy ez a döntés nem egy egyszerű beavatkozás, hanem a testi következmények mellett komoly lelki vonatkozásai is vannak. 

Nehéz döntést hozni pedig óhatatlanul kínos kérdések megválaszolásával jár. Nem megítélni kell egy nőt, aki ilyen helyzetbe kerül, hanem valóban segíteni őt mindenkinek: közvetlen környezetének, segítő szervezeteknek és bizony a »hivatalosságoknak« is - természetesen a rájuk vonatkozó, törvény szabta keretek között. A segítségadás azonban véletlenül sem merülhet ki abban, hogy azt mondjuk: »ne tépelődj, mert jogod van a testeddel azt tenni, amit akarsz, inkább jelentsd fel azokat, akik ebben elbizonytalanítának, s mi majd csinálunk belőle világraszóló palávert, hogy sérülnek a jogaid«. A Patent Egyesület ugyanis egyetlen szempontra koncentrál: az abortusz mint elidegeníthetetlen női jog jelenik meg gondolkozásában, s számára csak az fontos, ha a kismamát befolyásolni próbálnák döntése kapcsán, azaz az abortusztól bárki, bármilyen módon eltéríteni akarná, akkor jöhessen, büntethessen. Érdemes megnézni ennek fényében honlapjukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sirLancelot
2014. május 19. 22:21
Az abortusz legalizációjával - az erős erkölcsi kifogásaim mellett - az a legfőbb gyakorlati problémám, hogy a terhességmegszakítás engedélyezése után a már legális abortuszok száma mindig jócskán felülmúlja az azt megelőző törvényi tiltás idején végzett illegális abortuszokét. Nagy-Britanniában 1967 -ben legalizálták a terhességmegszakítást, az első időszakban ez évi 30-35 000 körüli abortuszt jelentett, mára, 2014 -re a modern fogamzásgátló eszközök elterjedésének ellenére is felment évi 185 000 környékére. Vagyis sok nő, akiket a társadalmi konvenciók és a törvényi tiltás elriasztott korábban, mára a baloldal és a feministák "felvilágosító kampányának" hatására saját elidegeníthetetlen jogának érzi a teste fölötti önrendelkezést, azaz a terhessége tetszése szerinti megszakítását. Persze ezzel párhuzamosan a születések száma is drámaian visszaesett az elmúlt évtizedekben a briteknél. Ahogy sajnos nálunk is.
Akitlosz
2014. január 30. 23:50
Az abortusz tipikusan olyan dolog, amit nem okos dolog ösztönözni, de tiltani sem. Nem jó dolog, de néha még rosszabb lenne nélküle. Úgyhogy mindig vita lesz róla, ameddig lesz vagy lehet abortusz.
Arma Gedeon
2014. január 30. 22:33
A haladár tábor mitikus történelemképében a női jogok, a feminizmus Nagy Elődeiként tartják számon a katárokat. (lásd pl. a Föld Oszlopai" c. filmben, stb) És teljes joggal, mert a katárok alkalmazták az eutanáziát, elítélték a gyermeknemzést, ezért támogatták a nemzéssel nem járó szexuális perverziókat, hirdették, hogy a terhes nő testében a Sátán lakozik, hogy a terhesen, vagy szülés közben meghaló nő a pokolra jut és hogy a Feltámadáskor már a nők is férfitestben támadnak fel...
Necoure Yamakee
2014. január 30. 20:24
És vajon a Center for Reproductive Rights, az mi a fasz? Miért pénzeli magyarok meggyilkolását?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!