Vállvonás

2013. november 30. 17:23

A Transparency International idei felmérése szerint a következmények hiánya a korrupciót is növeli.

2013. november 30. 17:23
Cséfalvay Attila
Kisalföld

Hír: Horváth András lemondott adóellenőr szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szemet huny a nagy gazdasági társaságok adócsalásai felett. Úgy véli, az összes csalásból származó kár elérheti az évi 1700 milliárd forintot.

Reakció: a NAV szerint alaptalanok a vádak, a Nemzetgazdasági Minisztérium bejelenti, hogy egy hétvége alatt kivizsgálta az ügyet, semmit nem talált, minden a jogszabályoknak megfelelően működik. A parlamenti vizsgálatot a Fidesz és az MSZP nem támogatja, az adóellenőrt csak egy ellenőrző albizottság ellenzéki tagjai hallgatják meg. Következmény: a minisztérium »a megalapozatlan és rágalmazó kijelentései miatt« feljelentette Horváth Andrást.

Hír: a rábapatonai Pápai Ottót a győri vesedialízisről Rábcakapin és Bágyogszováton keresztül viszi rendszeresen haza a betegszállító. Fél óra helyett két óra az út, mert a jelenlegi finanszírozási rendszer arra ösztönzi a vállalkozásokat, hogy minél több beteg minél többet utazzon egy járműben.

Reakció: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vizsgálata szerint a betegszállító szabályosan jár el, amikor rendszeresen 20 helyett 100 kilométer utaztatással szállít haza egy súlyosan beteg férfit. Következmény: az államtitkár azt ígérte: ésszerűsítés alapján »finomhangolt« új szállítási rendszert vezetnek be. Erre azonban egyelőre nem került sor. Pápai Ottó azóta is hazafelé száz kilométer utazik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. december 01. 09:32
Vedd már el a szádtól a cumisüveget Cséfalvaykám,mielőtt írnnál!!
Agricola
2013. december 01. 08:49
Cséfalvay Attila így hamisít: „Hír: Horváth András lemondott adóellenőr szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szemet huny a nagy gazdasági társaságok adócsalásai felett. Úgy véli, az összes csalásból származó kár elérheti az évi 1700 milliárd forintot.” Vámosi-Nagy Szabolcs, ismert, elismert és tapasztalt adószakértő viszont így nyilatkozott az ATV-nek. Nem tudom elképzelni, hogy ilyen nagy ügyeket eltussoltak volna a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál - ezt Vámosi-Nagy Szabolcs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az APEH korábbi elnökhelyettese szerint ez azért is elképzelhetetlen, mert legalább 10-15 embernek tudnia kellett volna erről a szervezeten belül, hiszen az elnök közvetlenül nem utasíthatja a revizort csak úgy, végig kell menni a ranglétrán. Mióta létezik Horváth András lemondott adóellenőr szerint az évi 1700 milliárd forintot elérő adócsalás? Csak azóta, mióta új kormány van? Akkor a ballib kormányok évi 1700 milliárd forint többletbevétellel rendelkezhettek! Ez nem látszott meg a költségvetés állapotán! A ballib kormányok alatt az ország eladósodottsága nöttön nőtt, az adósság finanszírozhatatlanná vált és az ország az EU-IMF lélegeztető gépére került
nyugalmazott tanár
2013. december 01. 07:32
"A Transparency International idei felmérése szerint a következmények hiánya a korrupciót is növeli." Ezt egy óvodás felmérés nélkül is megmondta volna. Ezért acsarkodik az álbaloldal minden olyan törvényalkotás vagy -módosítás esetében, ami csökkenti a korrupció mozgásterét. Átlátszó és alantas érdekek mozgatják az egész maffiabaloldalt. Kitűnik az ide beirogató csicskásaik szövegeiből is. Lásd fentebb...
drkovax
2013. november 30. 19:10
A baj, hogy maga a nagy Transparency sem mentes a (politikai) korrupciótól ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!