Akkor mától kis KDNP-s agymosott lesz a gyerekem, akit iskolarendőr terrorizál?

2013. szeptember 02. 10:24

Az iskolaügy eddigi intézése sűrítve és kikristályosítva mutatta meg a kormány más ügyekben is jellemző hozzáállását és taktikáját.

2013. szeptember 02. 10:24
Szily László
Szily László
Cink

Az iskolaügy eddigi intézése sűrítve és kikristályosítva mutatta meg a kormány más ügyekben is jellemző hozzáállását és taktikáját. Érezték, hogy valamit tényleg jó lenne tenni, de nem volt az égvilágon semmi ötletük, azon kívül, hogy halványan emlékeztek a saját alsós korukra, a Kádár-rendszer mélyén, amikor, milyen meglepő, még többé-kevésbé boldogok voltak. Ezért hatalmas lendülettel, lekezelő agresszivitással, a vita árnyékát sem megtűrve keresztülvittek egy, a kicsit lazuló MSZMP-hez illő, portáskommunista szellemiségű ötletcsomagot, amit pár kis képességű káderünk gyorsan kiötölt. Így most már van mindenható tanfelügyelőnk, a látszatfüggetlenségét is elvesztett, önállótlan iskolánk, szuperközpontosított tanrendünk, egy rakás gigantikus, centralizált szervezetünk, és mert a Vezénylő Tábornok pont focizni szeret, minden nap tornaóránk. Ha Orbán Viktor a tomporába illesztett furulyán szeretne dalokat játszani, akkor énekóra lenne minden nap.

Érdekes, hogy míg a magyar nagypolitikát a Fideszt vezető baráti fiúcsapat sorkatonaként szerzett élményei határozzák meg - úgyis mint »nehogy már jól érezzék magukaz elvtársak«, sok csuklóztatás, az ellenzékinek minősített kultúra tereinek beultrázása és a hab felverése, csendőrpertu és lekezelő kaszárnyahumor, primitív ellenségkép, nyalás az elöljáróknak, szopatás lefelé, az igazi úr a raktáros, aki mindent ellophat - addig a közoktatást a hetvenes-nyolcvanas évek tanári szobáinak hangulata lengi körbe.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. szeptember 02. 13:53
szili szilier sziliest szililaci
atila68
2013. szeptember 02. 13:51
Nagy ég! Neked van gyereked!? Továbbörökítetted a génállományod?! Jézus segíts!!
Eisenberger Benjámin
2013. szeptember 02. 13:45
Hazudsz, myomorult! Nem kötelező állami iskolába járatni a pereputtyodat, ha nem tetszik, számtalan lehetőség kínálkozik! Mehet Higyülisbe Krisnásba stb., de ahogy téged elnézlek, a Laudert ajánlanám. Na látod, az egy olyan hely, ahol garantáltan nem lesz KDNP-s agymosott a porontyod!
Finale*
2013. szeptember 02. 13:41
"Ha Orbán Viktor a tomporába illesztett furulyán szeretne dalokat játszani, akkor énekóra lenne minden nap." Szily es a vizioi. Eddig sem tartottalak valami nagy firkasznak ,de legalabb nem voltal alpari.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!