A hallgatói szerződés bohócmutatvány

2013. április 21. 12:56

Húszéves távlatban, beleszámítva kormányváltásokat, senki nem tudja megmondani, mi lesz a szerződések sorsa. Interjú.

2013. április 21. 12:56
Nagy Dávid
168 Óra

Ha a kormány valóban az alaptörvényben rögzíti a röghöz kötést, akkor felállunk a tárgyalóasztal mellől, mert nem vagyunk hajlandók bohócot csinálni magunkból – mondta Kiss Dávid elnökségi tagjuk februárban. Azért sikerült.

Ön szerint bohócság, szerintem érdekképviselet. A HÖOK közgyűlése úgy döntött, a hallgatók érdekeit képviselnünk kell akkor is, ha a kormányzat nem túl korrekt hozzáállást mutat. Maga a hallgatói szerződés bohócmutatvány. Húszéves távlatban, beleszámítva kormányváltásokat, senki nem tudja megmondani, mi lesz a szerződések sorsa. De jó takarózó arra, hogy fontos felsőoktatási ügyekről ne beszéljünk, mert a csapból is e kérdés folyik, amelynek egyébként csekély a jelentősége.

A HÖOK elnöksége egy hónapon belül hogyan hozhatott két homlokegyenest ellenkező döntést arról, mit kell tenni?

A tárgyalások lényege, hogy sikerült kicsit könnyíteni a feltételeken. De az elvándorlás problémáját ez a szerződés biztosan nem oldja meg. Érezzük, hogy feszültséget generál, mégis: nincs nagy jelentősége.

Bagatellizálja.

Mert nagypolitikai kérdést csináltak belőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2013. április 21. 20:37
A 168óra meg a hülyék mutatványa, meg az olvasmánya!
toportyántiszteletes.
2013. április 21. 18:42
Ügyesen keni el a dolgot a srác,nem volt könnyű a helyzete.
Soma
2013. április 21. 15:57
Egy Hököm-tököm, meg egy rékakinga HAHA biztosan bejut a Parlamentbe. Aztán a többi meg folytatja a tanulmányait, képességei szerinti hozzájárulással. Reding-féle aranyasszonyok meg hivatkozhatnak a "diáklázadásokra". Nagy kaland volt, nem mondom.
luga
2013. április 21. 15:56
Az az undorító, hogy röghöz kötésnek titulálják a közpénzén elvégzett egyetem képzési költségeinek legalább részbeni megtérítését. Egyáltalán nem kötelező más pénzén egyetemre járni. Fizesd, és ha sikerül elvégezni, oda mész ahová tetszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!