Fizetni a Facebookért?

2013. február 16. 09:17

Logikusnak tűnik olyan „prémium” tagság bevezetése, ami az eseti (bizonytalan) reklámbevételek mellett biztosabb, éves előfizetési díjat is generál.

2013. február 16. 09:17

„A hirdetési bevételek hosszú távon nem fogják tudni eltartani a rendszert (és akkor a részvényesek által elvárt profitról még nem is beszéltünk.) Logikusnak tűnik olyan »prémium« tagság bevezetése, ami az eseti (bizonytalan) reklámbevételek mellett biztosabb, éves előfizetési díjat is generál. Természetesen meg kell hagyni az ingyenes oldalakat is (a kisvállalkozások többsége úgysem lesz előfizető), de kell egy olyan, csábító lehetőség, amire a »nagyok« biztosan befizetnek.

Hülyeség? Dehogy. Miközben a Facebook az ingyenes felhasználókat gyűjtögette, a Linkedin éppen egy hasonló modellt valósított meg. Az eredmények önmagukért beszélnek. A fizetős (Premium) Linkedin tagság legnagyobb előnye a jobb, részletesebb keresés, a pontosabb szegmentálás. Akinek erre van szüksége, az rendszerint fizet.

A Facebook rengeteg dolgot tud rólunk. A Linkedinnel ellentétben ezek többsége nem a felhasználói profilunkból (adatok), hanem a »viselkedésünkből« származik. Ezeket a Facebook egyelőre csak közvetetten (a megjelenési algoritmusoknál) használja, de csak megfelelő »csomagolás« kérdése, hogy áruba is bocsáthassa őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristóf
2013. március 16. 19:04
Jaj,ne tessék ilyen ötleteket adni orbánnak,végén még bevezeti Facebook adót.Tőle kitelik.
Zsolt75
2013. március 04. 23:48
Ezért sem kell fészbúkozni. Az az ember, aki nincs benne a telefonomban, csak 20 évvel ezelőtt ismerte az ismerősömet, nem kell, hogy a ványadt testem nézegesse valami nyaralási képen.
Soma
2013. február 19. 11:00
inden bejegyzésért százezer Ft-ot fizessenek !
Jézus Joe
2013. február 19. 10:41
Nektek nemsokára fizetnetek kell, hogy életben hagyjunk. Készítheted a lóvét, vagy csomagolj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!