Kelletlen nyitás

2012. november 04. 11:51

A politikai prostitúció nem lesz képes pótolni a tőkehiányt, a szaktudást és a kemény munkát.

2012. november 04. 11:51
Varga Márk
Hosszúlépés

„A keleti nyitás gondolatának első láncszeme rendben van (ez nagy szó): a gazdasági válság általános keresletcsökkenést hozott elsődleges exportpiacainkon, így ezek diverzifikálásával új növekedési lehetőség nyílhatnak meg Magyarország előtt. A dolog ez után bicsaklik meg. Normális országokban ennek úgy állnak neki, hogy felépítenek egy minőségi oktatási rendszert, hozzátesznek egy kiszámítható pénzügyi környezetet, ami aztán képzett munkaerőt, a világ változásaira nyitott, átalakuló igényeit értő vállalkozásokat hoz létre, akik képesek olyan termékek és szolgáltatások előállítására, melyekkel versenyképesek lehetünk a világpiacon. Őket támogathatja a gazdaságdiplomácia, de nem léphet a helyükbe. Az unortodoxia nem így állt neki, inkább körberodeózta a világot, kellette magát, lemutyizott a haverok svájci cégének egy kórházfejlesztést Vietnámban, meg kebelbarátságot kötött Azerbajdzsánnal, de lássuk be: a politikai prostitúció nem lesz képes pótolni a tőkehiányt, a szaktudást és a kemény munkát.

Azerbajdzsánt, ezt az elmúlt évtizedekben katonai puccsokkal és állami korrupcióval vezetett országot kaptuk ki magunknak, ők maradtak, más nem játszik velünk. Építsünk is velük a fél világot átszelő vasutat, amin majd a magyar disznóhúst exportáljuk a muszlim lakosságnak? Bravó. Küldjünk magyar cégeket olyan helyekre, ahol nincs versenypolitika, fogyasztóvédelem vagy piacszabályozás? Bocsássunk ki államkötvényt azeri manatban? Adjuk ki a baltás gyilkost, hogy megint belénk álljon a fél világ? Írjunk közös eredet legendát! Igen!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2012. november 04. 13:58
A posztkommunista bandának az volt az egyik első lépése, hogy megszüntette a szakmunkásképzést. Szörnyű látni a képzetlen munkaerőt, amint igyekszik elvégezni olyan munkákat, amiket nem tanult. Kicseréltettem a talajcsempét a lakásomban. Bár ne tettem volna! A talaj egyenletessége természetes követelmény. Igen gyakran megbotlok benne, mert fél mm-nyi szintkülönbség is van egyes csempék között. Posztkommunista szakemberek csinálták. Ha arra fogunk várni, hogy olyan árut adunk el, amit más nem tud előállítani, a végtelenségig várhatunk. Azt kell eladni, ami van és fokozatosan javítani a minőséget. Az iskolákból sosem jönnek mindentudó géniuszok, hanem csak az alapokat elsajátított végzősök.
bohocugyi allamtitkar
2012. november 04. 12:42
osszeno ami osszetartozik: orban es vietnyamm.
kjkj945
2012. november 04. 12:19
Ne nyissunk, menjünk az ájmuff rabigájába!!!
négyzetgyök
2012. november 04. 12:12
Menjetek a francba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!