UV-C fény elnyelő bevonattal forradalmasíthatják az utcai világítást

2021. június 27. 13:42

A fenntarthatósággal foglalkozó Nevana Designs vállalat kifejlesztett egy olyan bevonatot, ami megvilágítja a közlekedési utakat a sötétben is. A fényre reagáló, Starpath – azaz csillagösvény – névre keresztelt formula működési elve, hogy napközben elnyeli az UV-sugarakat, majd sötétedéstől visszavetíti azt.

2021. június 27. 13:42
null

A bevonat szinte bármilyen szilárd felületre felvihető - beleértve az aszfaltot és a betont is – potenciális alternatívát kínál a hagyományos utcai világítás környezetbarát és költséghatékony megoldásaként. Az anyag fő összetevői a fotolumineszcens részecskék, melyek nappal elnyelik a fényt, majd éjszaka körülbelül 10 órán keresztül képesek azt visszasugározni. 

Az egyesült királyságbeli székhellyel rendelkező vállalat célja, hogy segítse az éghajlatváltozás elleni küzdelmet, természetes módszerekkel takarítson meg energiát és egy egészségesebb bolygót hagyjon a jövő generációinak.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!