Összeesküvés- vagy hálózatelmélet? Így uralják a pénzügyi elitek és hálózataik a világot

2017. szeptember 25. 12:37

Sandra Navidi szerint a világot az elitek pénzügyi hálózatai uralják. Hatalmuk forrása a kapcsolatépítés és az, hogy e kapcsolatokból miként lehet tőkét kovácsolni – illetve hogyan lehet a hálózatok csomópontjaivá válni.

2017. szeptember 25. 12:37
null
Sandra Navidi

A globális hatalmi elit hálózatait deríti fel Sandra Navidi, az iráni származású jogász-közgazdász, aki a BeyondGlobal tanácsadócég alapítója. Navidi úgy véli, hogy a világot az elitek pénzügyi hálózatai uralják. Hatalmuk forrása a kapcsolatépítés és a tudás, hogy ezekből miként lehet tőkét kovácsolni – noha mindezt a tudomány még kevésbé értette meg. Ez a hipotézise Navidi új könyvének, amelyben úgynevezett superhub-nak, a legfőbb központoknak nevezi azokat az embereket, akik a legtöbb kapcsolattal és legnagyobb befolyással rendelkeznek kiterjedt hálózatukon belül. Ezek az emberek globális pénzügyi hatalmi hálózatokat igyekeznek létrehozni, amelyeknek ők állnak a középpontjában. Mindehhez nem csupán formális képzettségre, hanem magas szintű érzelmi intelligenciára is szükségük van.

A hálózatok e legfőbb középpontjai pénzügyi, politikai és vállalati szférákat is felhasználnak hatalmuk kiteljesítésére, de a jótékonysági és kulturális területeken is aktívak. Legfőbb előnyük másokhoz képest a kapcsolatépítés képessége. De ne gondoljuk, hogy csak erősségeik vannak: öncélú elszigetelődésük például elveti az ellenük indított populista lázadások magját. 

***

Ne maradjon le a gazdasági vitákról, véleményekről és elemzéseinkről! Kedvelje a Makronóm Facebook-oldalát ide kattintva

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2018. február 17. 09:17
Az "összeesküvéselmélet" kifejezést azért találták ki, hogy ezáltal negligálni lehessen azokat, akik valódi összefüggésekre hívják fel a figyelmet. Ugyanúgy működő megbélyegző kifejezés, mint az antiszemita, rasszista, homofób. Ha a megmondóemberek ráütik valakire ezt a pecsétet, onnantól a mainstream média nem veszi komolyan, nem törődik vele... Ritka gusztustalan módszer, mely jól árulkodik azok erkölcsi és szellemi szintjéről, akik élnek vele.
zakar zoltán béla
2017. december 03. 07:31
Itt végleg eldőlt, hogy ki, merre!
stevekrax
2017. október 31. 12:27
Persze a gyakorlatban az üldözési mánia pszichés betegség, ezt nem lehet letagadni.
Jason Bourne
2017. október 03. 02:12
Ez a fóbiás csaj mindenféle összeesküvés-elméleteket szül. Méghogy "elitek pénzügyi hálózata". Bilderberg csoport se létezik, meg G8 stb. csúcs se. A dolgok csak úgy megtörténnek, maguktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!