A Vének háborúja írója nem kér az idei díjakból

2016. január 05. 11:11

John Scalzi blogján kérte meg rajongóit, illetve a különböző díjak jelölőbizottságait, hogy idén ne jelöljék egyik tavalyi munkáját se díjra. A Vének háborúja-sorozat Hugo-díjas írója elmondta: 2016-ban nem szeretne részt venni a versenyben, csak élvezni mások írásait és díjak felett érzett örömét.

2016. január 05. 11:11

Talán a különböző SFF-díjak körüli rosszízű felhajtás miatt, talán másért John Scalzi sci-fi író úgy döntött, hogy nem szeretne indulni az idén kiosztott díjakért. 2015-ben jelent meg a szerzőtől Vének háborúja-sorozat Hatodik darabja, a négy kisregényből összerakott az Árnyékszövetség (The End of All Things), illetve egy képregényt is írt. Mégis: blogposztjában arra kéri a rajongóit, hogy ne nevezzék egy díjra sem, mivel idén a versengés helyett inkább mások munkáit szeretné élvezni.

Scalzi bátorított viszont mindenkit, hogy vegyen részt a díjak jelölési szakaszaiban, olyan kategóriákban is amelyek általában kevésbé érdekesek. „Vannak emberek, akik azt választották küldetésül, hogy megtrollkodják a díjakat, és ez csak úgy sikerülhet nekik, ha mások nem vesznek részt a jelölésben” – írta. Azt is elárulta, hogyha mégis jelölnék valamilyen díjra, akkor ha lehetőségében áll, vissza fog lépni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!