Adatelemzés ember nélkül

2015. október 19. 18:23

906-ból 615 humán csapatot győzött le az emberi intuíciót algoritmusokkal helyettesítő adatelemző rendszer. Egy újabb sikerre született MIT-fejlesztés.

2015. október 19. 18:23

MIT-kutatók bigdata-elemzésekhez fejlesztenek egy rendszert, amely emberi beavatkozás nélkül végzi munkáját. Mintázatokat keres, funkciókat tervez.

A prototípus három adattudományi versenyben vett részt humán csapatok ellen. A 906 résztvevőből 615-öt előzött meg. Előrejelzései két versenyben 94-96 százalékosak voltak, a harmadikban viszont csak a közepesnek nevezhető 87 százalékot értek el.

Fejlesztői az ember természetes kiegészítőjének, segítőjének tartják. A jövőben például megmondhatja, milyen valószínűséggel vásárolunk meg termékeket, vagy mennyi az esély arra, hogy egy-egy diák kibukik az egyetemről.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!