Nem kell a Balaton Sound összes részvevőjét agyhártyagyulladás miatt kezelni

2012. július 19. 19:23

Az ÁNTSZ megalapozatlannak tartja azt a Facebookon terjedő üzenetet, mely szerint mindenkinek antibiotikus kezelést kéne kapnia, aki részt vett a Balaton Soundon.

2012. július 19. 19:23

Indokolatlannak nevezte az ÁNTSZ csütörtökön a Facebook közösségi oldalon terjesztett felhívást, hogy mindazok kapjanak megelőző antibiotikus kezelést, akik részt vettek a Balaton Soundon. A felhívás azt követően jelent meg az interneten, hogy a fesztiválon részt vevő egyik lány kedden fertőző agyhártyagyulladásban meghalt.

A meningococcus baktérium csak közvetlen, szoros kapcsolat révén terjed emberről emberre. Azok, akik a múlt hét végén Zamárdiban tartott fesztiválon vagy azt követően közvetlen kapcsolatba kerültek a 17 éves budapesti lánnyal, már megkapták a szükséges antibiotikus kezelést; csütörtök délig összesen 69 embert láttak el – közölte az ÁNTSZ. A szolgálat hozzátette: a fesztiválon részt vevők körében előforduló további megbetegedésről nincs tudomásuk.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!