Pinokkió 3D

2011. február 21. 15:31

Guillermo del Toro stop-motion technikával dolgozza fel 3D-ben Carlo Collodi klasszikus meséjét. A Tim Burton-szerű animációs mozi zenéjét Nick Cave írja.

2011. február 21. 15:31

Carlo Collodi klasszikus meséje, a Pinokkió 3D-s stop motion animációs adaptációját készíti Guillermo del Toro, A faun labirintusa rendezője. Az 1940-es Disney-változatnál jóval sötétebb hangulatú film forgatása még az idén elkezdődik, a rendezői székekben Gris Grimly és Mark Gustafson ül majd. Grimly illusztrálta azt a 2002-es Pinokkió könyvet, mely a film alapjául szolgál majd. A mesét Del Toro Matthew Robbins forgatókönyvíróval dolgozta át. A bábukat és a 3D elemeket az a brit stúdió készíti, akik A fantasztikus Róka úr és Tim Burton Halott menyasszonya mögött állt, a film zenéjét pedig az ausztrál Nick Cave írja.

Del Toro elmondta: „Kell, hogy legyen sötétség minden tündérmesében, vagy gyerekeknek szóló történetben. Ezt a Grimm-fivérek, Hans Christian Andersen és Walt Disney is megértette. Hajlamosak vagyunk a ’disney-sített’ jelzővel illetni a rajzfilmeket, de sokan elfelejtik, hogy mennyire erőteljes elemekkel dolgoznak a legjobb Disney filmek, például ott vannak azok a gyerekfigurák, akik szamárrá változnak a Pinokkióban.” Hozzátette: „Amit mi próbálunk most kihozni a történetből, az sokkal közelebb áll majd a Collodi által írt eredeti meséhez. Sokkal szürreálisabb és sötétebb lesz, mint amit valaha láttunk.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!