India a Merlinben

2010. március 04. 14:14

A Holi India legszínesebb ünnepe, ilyenkor köszöntik a tavasz jövetelét. A rendezvényt India magyarországi nagykövete, Őexcellenciája Ranjit Rae nyitja meg.

2010. március 04. 14:14
A rendezvényen megtekinthető lesz a klasszikus kathak tánc, amelynek egyik kiemelkedője képviselője Anurekha Ghosh először lép fel hazánkban. Sokéves táncpályafutását elismeréssel díjazta a BBC, különösen azon törekvéseit, hogy ötvözze a kortárs táncot a kathakkal, amellyel a világ számos fesztiválján sikert aratott, új színt hozva a nagy-britániai tánc világába.

Őt egy lazább műfaj követi, a Reet Bhangra Troupe mutatja be miért is olyan népszerű a punjabi népi tánc világszerte, amit turbános férfiak ropnak dhol dob kíséretében, tavaszi fesztivál a javából. Végül DJ Milendee táncoltatja majd a közönséget hajnalig vérbeli bollywoodi zenékre. A programok mellé indiai ínyencégeket hoznak a Shalimartól, illetve otthoni főzéshez fűszervásár is lesz a Masala Markettől.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!